World Pest Day 2019: de belangen van plaagdierbeheersing

Op 6 juni 2019 is het World Pest Day. Deze dag staat in het teken van bewustzijn creëren rondom het belang van de dierplaatbeheersing en preventie. Plaagdieren zijn een steeds groter probleem en daarom is het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de belangen van plaagdierbeheersing. Niemand zit te wachten op een huis vol kakkerlakken, muizen of ratten!

Plaagdieren brengen risico’s met zich mee

Als je een rat ziet lopen en je denkt: “dat is niet zo erg, hij gaat vanzelf wel weer weg” is dit kopje heel erg belangrijk voor jou! Plaagdieren nemen veel risico’s met zich mee. Het ongedierte kan verschillende ziektes met zich meenemen, waardoor je zelf en je gezin ziek kan worden. Daarnaast kunnen sommige plaagdieren je huis onveilig maken, dit door aan de houten fundering van het huis te knagen. Waardoor op den duur je huis onveilig wordt. Door al deze dingen is het heel erg belangrijk om meer te weten te komen over plaagdierbeheersing!

Globalisering

Doordat er veel globalisering plaats vindt, komen er ook ongedierte mee uit andere landen. De plaagdieren worden getransporteerd van de ene locatie naar de ander. Hierdoor komen er nieuwe soorten in Nederland en zijn er nieuwe manieren nodig om het te bestrijden. Dit kan gevolgen hebben voor onze gezondheid, de gezondheid van ons vee en dus ook de voedselproductie.

Klimaatverandering

Naast de globalisering veranderd ons klimaat. Het wordt in Nederland steeds warmer, waardoor de ongedierte langer blijven leven of zelfs niet sterven door de zachte winters. Hierdoor heeft het ongedierte de kans om zich sneller uit te breiden en steeds verder te verspreiden. Daarnaast is het in combinatie met globalisering mogelijk dat er gevaarlijke muggen in ons land komen, die enge ziektes met zich mee brengen. Zoals de tijgermug, die kan zorgen voor een hersenvliesontsteking.

Verstedelijking

In Nederland is er op dit moment verandering in de inrichting van onze steden. Mensen wonen steeds dichter op elkaar. Zoals bijvoorbeeld in een stad als Amsterdam. Hierdoor is de kans groter dat er overlast ontstaat van bijvoorbeeld ratten. Voor de ratten is er genoeg voedsel en steeds meer eten, waardoor ze sneller groeien en een groter probleem worden in de steden.

Hoe kan jij je als organisatie voorbereiden?

Op 6 juni 2019 is er vanaf 13 uur een speciale bijeenkomst. Deze bijeenkomst heet: plaagdieren een wereld in beweging. Er is gratis deelname voor 150 gasten, die zich verzamelen in het openluchtmuseum in Arnhem. Aanmelden kan via: https://www.kad.nl/worldpestday! Anti Pest Control hoopt jullie daar te zien!