N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Muizen

Een muis is een klein zoogdier en knaagdier. Opvallend is de zeer lange staart van de muis. In ons land is de huismuis de meest bekende soort. Muizen heb je echter in veel verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld de dwergmuis, de bosmuis, de woelmuis en de slaapmuis. 

Bekend vanwege de kosmopolitische verspreiding

De huismuis maakt onderdeel uit van de familie Muridae. De muis is een cultuurvolger met een zogenaamde kosmopolitische verspreiding. Het is bekend dat de muis samen met de bruine rat het knaagdier is met de grootste verspreiding.

Wanneer we de muis nader onder de loep nemen, dan zien we een knaagdier met een zachte, blauwgrijze vacht. De vacht is bij de buik altijd iets lichter. Opvallend zijn de grote ogen en de grote oren. De huismuis valt zeker ook op door een wat muffe geur.

Aan de voorpoten heeft de muis vier vingers terwijl er bij de achterpoten is sprake van vijf vingers. Dan de staart van de muis; die is ongeveer even lang als de muis zelf.

Gemiddelde lengte ligt tussen de zeven en de tien centimeter

Gemiddeld genomen bereikt de muis een lengte tussen de zeven en de tien centimeter. De staartlengte ligt gemiddeld tussen de zes en de tien centimeter. Een gemiddelde muis weegt tussen de 10 en de 45 gram. In de regel zijn de vrouwtjes wat zwaarder dan de mannelijke muis.

Het is van huismuizen bekend dat ze alles eten. Het liefst eten ze granen, zaden, wortelen, insecten, larven en wormen. Is er sprake van een gebrek aan voedsel dan eten ze echter net zo gemakkelijk lijm, papier en zeep. De muis is voornamelijk in de nachtelijke uren actief.

Buiten maken ze een rond hol in de grond dat via de ingang direct verbonden is met een nestkamer. Vaak ligt deze kamer op 20 centimeter diepte. Wanneer je te maken hebt met muizen in huis, dan vind je ze vrijwel altijd onder de vloer of tussen opgeslagen spullen. 

Heb je muizen thuis en wil je daar graag vanaf? Schakel dan altijd een specialist in ongediertebestrijding in. Deze kan je vakkundig van het probleem afhelpen.

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar