N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Kakkerlakken

Een kakkerlak is een insect die wel enigszins lijkt op een kever. Sterker is echter de gelijkenis met de bidsprinkhanen en termieten. E zijn een kleine 4700 soorten kakkerlakken beschreven en twintig van deze soorten kunnen een plaag veroorzaken. 

Duitse en Amerikaanse kakkerlakken kunnen een plaag in huis veroorzaken

Kakkerlakken kunnen verschillende lengtes hebben. Je hebt ze van minder dan een centimeter, maar er zijn ook kakkerlakken die wel acht centimeter groot kunnen worden. In de huizen in ons land willen met name de Duitse kakkerlakken en Amerikaanse kakkerlakken voorkomen.

Deze soorten kunnen nog wel eens een plaag worden in onze huizen. In de bossen in Nederland vinden we overigens vijf verschillende soorten insecten. Je vindt ze met name in bladstrooisel van kruidenrijke bermen en zeker ook in bosranden.

In ons land komt met name de Duitse kakkerlak voor. Deze kakkerlakken zijn al 150 jaar in ons land te gast en je ziet ze, wanneer sprake is van droge weersomstandigheden, ook wel in de Nederlandse natuur.

Kakkerlakken zijn alleseters en staan bekend om de zeer snelle voortplanting

Deze insecten hebben een eironde vorm. Ze zijn vaak goed gecamoufleerd en bruin of zwart van kleur. Kakkerlakken kunnen hard lopen. Sterker nog; ze kunnen een snelheid van wel vijf kilometer per uur bereiken en zijn daarmee de op één na snelste insecten ter wereld.

Er zijn een aantal kakkerlakken die kunnen vliegen. Verder is het bekend dat kakkerlakken alleseters zijn. Bovendien zijn er soorten die zeker tot veertig dagen zonder eten kunnen. Opvallend zijn ook de voelsprieten van de kakkerlakken.

Die zijn zelfs als de kakkerlak in rust is toch voortdurend in beweging. Kakkerlakken staan tenslotte ook bekend om de zeer snelle voortplanting. Heb je overlast van deze insecten? Schakel dan altijd een specialist in ongediertebestrijding in. Deze weet hoe je deze plaag aan moet pakken. 

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar