N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Op deze wijze heb je met één klik het antwoord op al je vragen. Hoe gaan we bij Anti Pest Control te werk? Wat kan je zelf doen om ongedierte te bestrijden? Je vindt de antwoorden allemaal op deze pagina. Zit je antwoord er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina of klik hieronder, we helpen je graag verder.

Hoe gaat Anti Pest Control te werk?

Bij het Anti Pest Control team gaat we altijd op dezelfde wijze te werk. Stap één is het achterhalen van de oorzaak. We beginnen met deze stap omdat deze kennis belangrijk is in herhaling in de toekomst te voorkomen en voor een goede aanpak van bestrijding. Bij stap twee start Anti Pest Control direct met de bestrijding van het probleem. Het ongedierte wordt gedood zonder dat de omgeving hier schade aan ondervindt. Als laatste rest er de nazorg: Integrated Pest Management (IPM). Hierbij staan wering, advies en regelmatige inspectie en detectie centraal.

Wat is het werkgebied van Anti Pest Control

Ons werkgebied is het bestrijden van ongedierte in- en omstreeks Almere. Het maakt niet uit met wat voor ongedierte je te maken hebt, wij gaan altijd de uitdaging aan. De meest voorkomende ongedierte problemen zijn: muizen, ratten, spinnen, mieren, kakkerlakken, bedwantsen en vlooien. Maar ook als je last hebt van andere soorten ongedierte, zoals zilvervisjes, muggen, vlooien, wespen of schimmels, zwammen of kevers, dan kan je ons inschakelen voor de bestrijding. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen, wij zorgen ervoor dat ongedierte verdwijnt en niet meer terugkomt.

Hoe snel zijn jullie ter plaatse, na het aanvragen van hulp?

Als je last hebt van ongedierte kan je niet te lang wachten met het bestrijden ervan. Het probleem van ongedierte gaat namelijk niet zomaar weg, de kans is zelfs groot dat het probleem alleen maar groter wordt. Daarom zijn we binnen 24 uur na je aanvraag van hulp op locatie. Wees er dan ook snel bij en vraag ons om hulp als je met een ongedierte probleem zit. Wij laten je niet in de steek en helpen je snel.

Krijg ik garantie op de ongediertebestrijding, wat als het weer terugkomt?

Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijding. Onze werkwijze start met het vinden van de oorzaak van je ongedierte probleem. Pas dan gaan we aan de slag met de bestrijding ervan. Door het probleem bij de haard aan te pakken voorkom je dat ongedierte weer terugkomt. Daarnaast werken wij ook volgens het IPM principe. Hierbij staan wering, advies en regelmatige inspectie & detectie centraal. Als je voor Anti Pest Control kiest dan kies je voor een bestrijding waarbij het ongedierte gegarandeerd wegblijft.

Hoe vaak moeten jullie terugkomen om ongedierte te bestrijden?

Het is natuurlijk de bedoeling dat ongedierte na één keer bestrijding direct weg is. Onze werkwijze voor het bestrijden van ongedierte en de bestrijdingsmiddelen die we gebruiken hebben bewezen zeer effectief te zijn. Wij streven dan ook naar een eenmalige bestrijding. Omdat elk ongedierte probleem anders is, bespreken we de precieze omstandigheden en verwachtingen bij het maken van een afspraak. Je zal dus nooit voor verrassingen komen te staan.

Hoe weet ik of ik last heb van ongedierte?

 Hoe schoon of opgeruimd een huis ook is, in elke woning is ongedierte actief. De meeste zie je niet met het blote oog en zijn dan ook niet schadelijk. Het ongedierte dat bestreden moet worden is vrijwel altijd met het blote oog te zien. Bijvoorbeeld schimmel op de muren, zilvervisjes in de kledingkast of een wespennest in de schuur is het soort ongedierte dat je duidelijk opmerkt. Ongedierte is vaak een bedreiging voor je gezondheid en je spullen. Daarom is het dan ook belangrijk om direct een afspraak te maken om het te bestrijden.

Kan ik ongedierte ook zelf bestrijden?

Er zijn middeltjes op de markt om het ongedierte probleem zelf tijdelijk op te lossen, maar toch is het zelf bestrijden van ongedierte niet zo’n goed idee. Ongedierte bestrijding is ons vak, wij hebben de expertise in huis om ongedierte te bestrijden en om te voorkomen dat het terugkomt. Daarnaast zijn veel huis-en-tuinmiddeltjes niet goed voor de gezondheid. Hetzelfde geldt voor bepaald ongedierte, zoals schimmels, wespen en zwammen. Als je onze service inschakelt dan zorgen wij dat je binnen 24 uur hulp krijgt.

Wat kan ik doen om ongedierte te voorkomen?

Integrated Pest Management (IPM) helpt je bij het voorkomen van ongedierte. Preventie is namelijk altijd beter dan bestrijding met chemische middelen. IPM is een nieuwe manier van werken in de branche en wij zijn dé expert op het gebied van IPM. Vooral voor zakelijke klanten die werken met voedingsmiddelen is het van belang om te informeren naar de IPM methode. Je hebt namelijk een groter probleem als er ongedierte in de keuken van je restaurant zit óf zelfs in de hotelkamers van je gasten. Wij pakken probleemgebieden aan en helpen je op locatie met advies om ongedierte te voorkomen.

Welke kosten kan ik verwachten, krijg ik een offerte?

Wanneer je bij ons om hulp vraagt bieden we je altijd een gratis prijsindicatie. Ongediertebestrijding moet namelijk snel gebeuren, anders vergroot het probleem snel. Voor zowel particulieren als bedrijven staan we 24/7 klaar voor vragen en aanvragen voor ongediertebestrijding. Omdat IPM een belangrijke methode is binnen onze ongedierte aanpak, is het aanvragen van een offerte kosteloos. Als je van preventie dan toch over moet gaan op bestrijding, dan weet je precies hoe het kostenplaatje eruit zal zien.

Helpen jullie zowel particulieren als bedrijven?

Wij doen aan ongediertebestrijding voor iedereen, zowel particulieren als bedrijven. Voor zowel kleine ongedierte problemen als grote projecten staan wij voor je klaar. Bij Anti Pest Control hebben we een persoonlijke benadering. Dat betekent dat we niet aan contracten doen maar dat we graag op locatie komen kijken waar het probleem zit en hoe we je het beste kunnen helpen. Elke klant en locatie is anders, iedereen heeft andere wensen en daarom geloven we in deze aanpak. Of nu je probleem in een klein hoekje zit of in een groot kantoorgebouw dat maakt niet uit, wij gaan elke uitdaging graag samen met je aan.

Wordt jullie service door mijn verzekeraar vergoed?

Verzekeraars vergoeden zelden de bestrijding van ongedierte. Daarnaast ben je vaak ook niet verzekerd voor schade door ongedierte. In uitzonderlijke gevallen dekt de aanvullende verzekering de kosten voor het bestrijden van ongedierte en de gemaakte schade. De kosten van ongediertebestrijding zullen dan ook in de meeste gevallen uit eigen zak moeten komen. Wij garanderen je dat we effectief je ongedierte probleem komen aanpakken. Wat betreft de kosten weet je waar je staat en zal je niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Wij maken altijd samen met de klant een gratis offerte op.

Hoe gaan jullie om met het veroorzaken van schade aan mijn eigendommen?

Vaak komt het voor dat ongedierte al schade heeft veroorzaakt aan uw eigendommen. Denk bijvoorbeeld aan muren die zijn aangetast door schimmels of gaten in meubelen door muizen of ratten. Als de werkmethode van onze ongediertebestrijders extra schade gaat opleveren dan wordt dat van tevoren met je besproken. Mocht het toch gebeuren dat er onverwacht schade wordt veroorzaakt tijdens het bestrijden van ongedierte, dan vergoeden wij in de meeste gevallen de schade. Door onze ervaring komt dit echter zelden voor, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Werkt Anti Pest Control met diervriendelijke producten?

Het gebruik van diervriendelijke producten staat bij ons centraal. Ook diervriendelijke producten hebben een zeer effectieve werking in de bestrijding van ongedierte. Het gebruik hiervan vinden wij belangrijk omdat het milieuvriendelijk is en niet schadelijk voor je gezondheid. Daarnaast zorgt het gebruik van diervriendelijke producten bij de bestrijding er ook voor dat je de ruimte meteen weer in gebruik kunt nemen. De bestrijdingsmiddelen die wij gebruiken komen van boerenwinkel.nl en hebben verschillende keurmerken ontvangen.

Wespen

Wespen en bijen lijken op elkaar, het is dan ook niet raar als je niet direct weet met welke van de twee je te maken hebt. Je kan wespen en bijen op twee aspecten het beste uit elkaar houden: het uiterlijk en het gedrag. Wespen en bijen zijn beide zwart en geel van kleur, alleen de wesp is haarloos en heeft een slanker lijfje dan de bij. Het gedrag is de grootste hekenningsfactor. Wespen komen namelijk af op zoete geuren en zoete etenswaren. Als het om een ongedierteprobleem gaat, dan komt het ook vaker voor dat het om een wespennest gaat dan een bijennest.

 

Ik heb last van wespen, heb ik een wespennest?

Als je last hebt van wespen hoeft dat niet meteen te betekenen dat je een wespennest hebt. Wespen komen af op zoetigheid en daarom is het van belang om eerst te controleren of er zoet eten of glazen met zoete drankjes rondslingeren in huis of op kantoor. Verandert het aantal wespen in huis niet? Wordt het aantal wespen steeds groter? Dan is er toch de mogelijkheid dat je last hebt van een wespennest. Als je de locatie van het nest hebt bepaald (wees voorzichtig!) is de volgende stap ongediertebestrijding in te schakelen.

Wat moet ik doen bij overlast van wespen?

De eerste reactie van mensen bij ongedierte is vaak actie ondernemen. Als het ongedierte een wespenplaag is raden wij je ten zeerste af om zelf actie te ondernemen in de vorm van bestrijding. Als je wespen probeert dood te slaan of weg te jagen kunnen ze snel agressief worden en overgaan op prikken. Een wespensteek is geen pretje, laat staan aangevallen worden door een hele zwerm. Bij overlast van wespen doe je er dan ook verstandig aan om direct ongediertebestrijding in te schakelen.

Is het altijd nodig om een wespennest te bestrijden?

Het snel bestrijden van een wespennest is van essentieel belang. Wespen blijven namelijk het nest groter maken en er komen steeds meer wespen bij. Als je te lang wacht wordt het ongedierteprobleem steeds minder overzichtelijk. In het geval van een wespennest is het ook nog eens gevaarlijk om stil te zitten en geen actie te ondernemen. Wat als iemand in huis of op kantoor allergisch is voor wespensteken? Daar wil je niet verantwoordelijk voor zijn. Daarnaast bezorgen wespen je ook overlast. Ze komen af op zoetigheid in de vorm van voedsel of drinken.

Kan ik een wespennest zelf bestrijden/ verwijderen?

Het is niet aan te raden om een wespennest zelf te bestrijden of verwijderen. Wespen hebben namelijk niet veel aansporing nodig om agressief te worden en te steken. Naast dat een wespensteek geen pretje is, kan het ook dodelijk zijn als je door veel wespen tegelijkertijd gestoken wordt of als je allergisch bent. In het geval van een wespennest neem je contact op met een expert in ongediertebestrijding. Alleen met jarenlange ervaring en de juiste uitrusting kan je een wespennest veilig verwijderen of bestrijden.  

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van een wespennest?

De kosten van het verwijderen van een wespennest hangt af van verschillende factoren. Gaat het om een enkel wespennest of gaat het om een ware plaag met meerdere nesten? Hoe groot is het wespennest? Wat is de locatie van het wespennest? Wat is de omvang van het aantal ongedierte? Als je last hebt van een wespennest geven wij je graag advies op maat. Een offerte is gratis aan te vragen en dan bekijken we jouw individuele situatie en de methode van bestrijding die gebruikt gaat worden.

Heb ik garantie op jullie service?

Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijding. Door eerst de oorzaak van je ongedierte probleem te vinden zorgen we ervoor dat de bestrijding ervan ook echt effectief is. We komen op locatie het probleem bekijken en bepalen dan nader welke methode en bestrijdingsmiddelen gebruikt gaan worden. Je kan daarnaast ook voor onze IPM service kiezen. IPM staat voor wering, advies en regelmatige inspectie en detectie. Op deze wijze zorgen we er voor dat je probleem niet meer terugkomt.

Muizen

Sommige mensen houden muizen als huisdieren. Toch zijn muizen in de meeste gevallen ongenodigde gasten in huis of in de zaak. Ze laten uitwerpselen achter en beschadigen je spullen. Daarnaast kan het ook slecht voor de zaak zijn als klanten muizen zien rondlopen. Het komt vaker voor dat een muizenplaag in het nieuws voorbij komt. Mensen die niet meer naar de bioscoop durven omdat er in het donker muizen tussen de stoelen door lopen. Of restaurants die gesloten worden omdat de aanwezigheid van muizen in de keuken onhygiënisch is. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom schakel je Anti Pest Control in.

 

Hoe weet ik of er muizen in huis zitten?

Hoor je in de vroege ochtend een zacht getik op de hardhouten vloer? Kom je ‘s ochtends op je werk aan en tref je in de kantine gaten aan in de verpakkingen van etenswaren? Dat zijn allemaal tekenen dat je te maken hebt met muizen. Daarnaast herken je de aanwezigheid van muizen ook aan de uitwerpselen die ze achterlaten. Deze lijken enigszins op hagelslag, dun en langwerpig. De aanwezigheid van een muisje lijkt misschien nog niet zo’n ramp te zijn. Toch is er dan al reden tot zorg; ze vermenigvuldigen zich namelijk razendsnel.

Zijn muizen en/of ratten ziekteverspreiders?

Muizen en ratten zijn inderdaad mogelijke ziekteverspreiders. Ze kruipen overal rond en dragen daardoor bacteriën met zich mee. Ze nemen deze bacteriën mee je huis in en zijn daardoor een mogelijk gevaar voor mensen met een medische conditie of een lagere weerstand. Of wat dacht je van je rondkruipende kinderen? Stel je voor: het ene moment kruipt een muis rond in het riool of een afvalcontainer en het volgende moment loopt het rond in je huis. Het is dan ook van belang om muizen te bestrijden en zo te voorkomen dat ze ziektes verspreiden.

Hoe kan ik muizen bestrijden?

Sommige mensen bestrijden muizen door zelf muizengif of muizenvallen te gebruiken. Beide opties zijn echter zeer milieu- en dieronvriendelijk. In het eerste geval krijgt de muis het gif binnen en ondergaat het een langzame dood. Een dode muis ruikt verschrikkelijk, maar het vinden ervan tussen de muren of kasten is een bijna onmogelijke taak. In het geval van een muizenval zorg je ervoor dat een muis vast komt te zitten. Dit is zeer dieronvriendelijk en daarbij ook een potentieel gevaar voor nieuwsgierige huisdieren. Het beste is dan ook om professionele bestrijding in te schakelen.

Wat voor schade kunnen muizen aanbrengen?

Muizen zijn knaagdieren. Het woord zegt het al, ze knagen zich overal doorheen en kunnen dan ook significante schade aanbrengen. Aangevreten eten, gaten in houten meubels of beschadiging aan de isolatie tussen muren. Daarnaast brengen ze veel bacteriën met zich mee en laten ze overal uitwerpselen achter. De schade die muizen kunnen aanbrengen is dus niet alleen materiële schade maar ook schade aan de gezondheid van jou en je gezin. Ook bij bedrijven kunnen muizen veel schade aanbrengen. Bedenk je maar hoeveel er geknaagd kan worden in een magazijn vol (dure) producten.

Van welke middelen wordt gebruik gemaakt bij muizen bestrijding?

Bij Anti Pest Control gebruiken we alleen dier- en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Omdat elk muizen probleem anders is, verschilt het gebruik in middelen per geval. Gaat het om een bedrijfspand met een muizenplaag? Of gaat het om een oud grachtenpand waar de muizen ‘s nachts op tafel dansen? De ruimte en de omvang van de plaag bepaalt onze aanpak van bestrijding en het middel dat hierbij gebruikt wordt. Als je een muizenplaag hebt komen wij binnen 24 uur bespreken welke methode en middelen het beste bij jouw probleem en wensen passen.

Ratten

In tegenstelling tot muizen roept het idee van ratten in huis vaak toch wel wat meer afschuw op. Niet alleen zijn ratten significant groter dan muizen, ze laten zich ook sneller zien. Omdat ratten voornamelijk buiten leven brengen ze bacteriën en ziektes mee naar binnen. Het is dan ook van belang om direct de hulp van bestrijding in te roepen als je een rat in huis of bedrijfsgebouw ziet. Ze planten zich ontzettend snel voort en voor je het weet heb je last van een rattenplaag.

 

Welke soorten ratten zijn er?

Er zijn veel soorten ratten te vinden. In Nederland komen er twee soorten het meeste voor: de zwarte rat en de bruine rat. De bruine rat wordt het vaakst gezien en is wat groter dan de zwarte rat. Beiden richten evenveel schade aan en kunnen ziektes met zich meebrengen. Als je in je tuin of huis last hebt van ratten is het belangrijk om meteen in actie over te gaan. Bij Anti Pest Control weten we alles af van de aanpak van rattenplagen. Door eerst te identificeren om welke soort rat het gaat kunnen we een efficiënte methode van bestrijding vaststellen.

Hoe weet ik of er ratten actief zijn in mijn huis?

 Net als bij muizen hoor je het wanneer er ratten actief zijn in je huis. Het tikkende geluid van hun nageltjes op de houten vloer, op zolder of tussen de muren is onmiskenbaar. Daarnaast richten ze ook significante schade aan je meubelen en huis aan. Vernield isolatiemateriaal, gaten in houten meubelen of plinten en doorgeknaagde voedselverpakkingen zijn dagelijkse kost als je last hebt van ratten in je huis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitwerpselen dat ze overal achterlaten.

Hoe snel planten ratten zich voort?

 Ratten planten zich ontzettend snel voort. Gemiddeld hebben ratten een levensverwachting van en jaar en daarin krijgen ze 4 tot 7 keer een nestje. Elk nest brengt 8 tot 12 ratten voort. Reken maar uit: dat betekent dat je met een paartje in huis op minimaal 32 nieuwe ratten binnen een jaar kan rekenen. Als je pech hebt ligt dat aantal zelfs op 96. Een klein probleem kan dan ook in no time escaleren tot een enorme plaag. Hoe groot het probleem ook is, wij helpen je van de ongedierteplaag af.

Wat kan ik doen om ratten in huis te voorkomen?

Voorkomen is altijd beter dan bestrijden. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om ratten in huis te voorkomen. Het goed afsluiten van kastjes waar etenswaren in liggen en het niet laten slingeren van voedselresten zijn hier voorbeelden van. Ondanks alle goede voornemens en voorzorgsmaatregelen heb je vaak toch geen invloed op de aanwezigheid van ratten in je huis of bedrijfspand. In dat geval is het van belang dat je snel aan de bestrijding begint door experts om hulp te vragen.

Kan ik ratten zelf bestrijden?

Door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) is het niet langer toegestaan om zelf ratten met gif te bestrijden. Deze giftige bestrijdingsmiddelen zijn namelijk ontzettend schadelijk voor mens, dier en milieu en daarom zijn er in het verleden dan ook vaker ongelukken gebeurd. Een geliefd huisdier dat komt te overlijden omdat het van het rattengif heeft gegeten. Het is dan ook af te raden om een rattenplaag zelf te gaan bestrijden. Met onze expertise hebben we een efficiënte bestrijdingsmethode en de juiste middelen om je van het ongedierte probleem af te helpen.

Bedwantsen

Sommige mensen houden muizen als huisdieren. Toch zijn muizen in de meeste gevallen ongenodigde gasten in huis of in de zaak. Ze laten uitwerpselen achter en beschadigen je spullen. Daarnaast kan het ook slecht voor de zaak zijn als klanten muizen zien rondlopen. Het komt vaker voor dat een muizenplaag in het nieuws voorbij komt. Mensen die niet meer naar de bioscoop durven omdat er in het donker muizen tussen de stoelen door lopen. Of restaurants die gesloten worden omdat de aanwezigheid van muizen in de keuken onhygiënisch is. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom schakel je Anti Pest Control in.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn insecten met zes pootjes een plat ovaal lijf. Ze zijn klein, zo’n 6 millimeter, en amper met het blote oog te zien. Bedwantsen worden ook wel bed bugs of wandluizen genoemd en ze tasten je kleding en meubelen aan. Ze leven van bloed van mensen of huisdieren en zijn dan ook niet goed voor de gezondheid, al brengen ze geen ziektes over. De laatste jaren maakt de bedwants zijn opmars in Nederland, ze komen namelijk steeds vaker mee in de koffer als je van vakantie komt en nestelen zich dan in je huis en bed.

Wat zijn de symptomen van bedwantsen?

Bedwantsen leven van bloed. De eerste tekenen van bedwantsen zijn dan ook kleine rode bultjes op je lichaam die kunnen kriebelen. De kans is groot dat je deze bultjes voornamelijk op je benen aantreft. Een ander symptoom dat je last hebt van bedwantsen is de aanwezigheid van bruine en rode vlekjes op je lakens. Zo ziet de ontlasting van de bedwants er namelijk uit. Vaak vind je deze vlekjes aan de randen van je matras. Doordat bedwantsen vrij klein zijn, zie je ze vaak niet als je er niet naar zoekt.

Zijn bedwantsen gevaarlijk?

Bedwantsen brengen geen ziektes over. In dat opzicht zijn bedwantsen dan ook niet gevaarlijk. Wel voeden ze zich met menselijk of dierlijk bloed, dus dat is ook geen pretje. Daarnaast draag je de bedwants niet met je mee. Meestal voeden ze zich zo’n 10 minuten met je bloed en vervolgens verstoppen ze zich weer in een donker hoekje. Het is dus niet zo dat als je last hebt van bedwantsen in huis je bijvoorbeeld de kinderen thuis moet houden, omdat ze anders klasgenoten kunnen besmetten. Alleen met professionele bestrijding kom je van de bedwants af.

Hoe kan ik bedwantsen voorkomen?

Bedwantsen komen het vaakst voor in hotels. Bij het voorkomen van bedwantsen in huis is het dan ook van belang dat je ze niet meeneemt van buitenaf. Als je in een hotel overnacht is het belangrijk om het bed goed te controleren op bedwantsen en je koffer niet op het bed te leggen. Dan liften ze niet mee in je kleding. Weer thuis aangekomen voorkom je bedwantsen door je tapijt, lakens en kleding goed schoon te houden. Check dan ook regelmatig op bedwantsen en voorkom dat het een ongedierteplaag wordt.

Kan ik bedwantsen zelf bestrijden?

Het zelf bestrijden van bedwantsen kan erg moeilijk zijn. Mensen die ervoor kiezen zelf bedwantsen te bestrijden merken vaak dat het probleem herhaaldelijk terugkeert en schakelen dan alsnog de hulp in van experts. Als je vermoedt dat je bedwantsen hebt meegenomen (in de koffer) dan kan je een aantal dingen doen. Pak je kleding buiten uit en was het op 60 graden. Als dit niet lukt dan moet je je kleding een week in de vriezer op -14 graden leggen. De beste methode is echter de vernietiging van je kleding en/of lakens.

Vlooien

Alleen al de benoeming van het woord ‘vlooien’ brengt bij veel mensen kriebels naar boven. Toch zijn vlooien vaak geen fan van mensenbloed, dit in tegenstelling tot het bloed van huisdieren. Vlooien verspreiden zich voornamelijk van huisdier op huisdier, vandaar dat katten en honden er het vaakst last van hebben. Daarnaast verspreiden ze zich makkelijk in huis door te springen, kruipen en vliegen. Een vlooienplaag is erg vervelend en zelfs gevaarlijk voor de huisdieren. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig hulp in te schakelen bij de bestrijding.

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn kleine insecten van ongeveer een centimeter groot. Hun natuurlijke kleur is wit of bijna doorzichtig en daardoor zijn ze vaak niet goed met het blote oog te zien. Dat verandert zodra ze gegeten hebben. Door het drinken van bloed krijgen ze een bruine en soms zelfs rode kleur en zie je ze vrij goed kruipen op bijvoorbeeld de huid van je huisdier. Op zich zijn vlooien niet heel schadelijk, ze brengen geen ziektes over, alleen kunnen ze wel gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je huisdieren.

Hoe herken ik vlooien?

Vlooien zijn pas goed te herkennen als ze zich tegoed hebben gedaan aan (dieren)bloed. De natuurlijke kleur van de vlo is namelijk bijna transparant en daardoor zijn ze moeilijk te herkennen. Als ze bloed hebben gedronken krijgen ze een bruine of zelfs rode kleur. Zodra ze een kleur hebben zijn ze vrij makkelijk te zien. Het zijn kleine insecten, van zo’n centimeter groot, dat vaak op de huid van je huisdier rond krioelen. Daarnaast maken ze springende bewegingen.

Hoe kom ik aan een vlooienplaag in huis?

Vlooien komen van buitenaf. Een rondje door het bos met je hond kan al als gevolg hebben dat je ongenodigde gasten mee naar huis neemt. Als katten of honden die vlooien hebben met elkaar in aanraking komen, verspreiden vlooien zich razendsnel. Het is dan ook haast onmogelijk om volledig te voorkomen dat je vlooien in huis haalt. Wel kan je voorkomen dat een aantal vlooien een heuse plaag wordt. Kam je huisdier regelmatig met een speciale vlooienkam zodat je het probleem tijdelijk opmerkt en je er iets aan kan doen.

Hoe snel planten vlooien zich voort?

Vlooien planten zich zeer snel voort. Een aantal vlooien in de vacht van je hond veranderen binnen no time in een vlooienplaag in huis. Een vrouwtjes vlo kan tot wel drie keer haar gewicht aan eieren leggen. Deze legt ze vlak onder de huid bij je huisdier, in dezelfde holte waar ze zich eerst gevoed heeft. Het is dan ook belangrijk om snel naar de dierenarts te gaan als je merkt dat je huisdier meer jeuk heeft dan normaal. Bij Anti Pest Control helpen we je af van de vlooien in huis.

 

Kan ik vlooien zelf bestrijden?

 Goed opletten is de eerste stap in het bestrijden van vlooien. Als je merkt dat je huisdier meer jeuk heeft dan normaal dan is het belangrijk om meteen een afspraak bij de dierenarts te maken. Als je de oorzaak al herkend als vlooien, dan kan je in de meeste dierenwinkels middeltjes tegen vlooien kopen. Het probleem zit hem ook in de verspreiding van vlooien in je huis. In het tapijt of zelfs je lakens bijvoorbeeld. Soms helpt het gebruik van een stofzuiger nog wel eens, maar deze methode is zeker niet waterdicht. Professionele ongediertebestrijding is dan ook je beste antwoord.

Kakkerlakken

Ondanks dat de Nederlandse kakkerlakken veel kleiner zijn dan soorten in andere landen is het toch geen pretje om last te hebben van een kakkerlakkenplaag. Deze krioelende insecten met snelle pootjes zijn vrijwel altijd ongenodigde gasten die we liever zien gaan dan komen. Daarnaast brengen ze ook ziektes en bacteriën met zich mee. Juist op de plekken waar hygiëne belangrijk is houden ze zich graag verscholen. De badkamer en wc zijn niet meer veilig. Roep dan ook gauw de hulp in van Anti Pest Control als je kakkerlakken in huis hebt.

Wat zijn kakkerlakken?

De kakkerlak is een insect dat al heel lang op deze aarde rondkruipt. Het heeft zes pootjes en een platte schil als bovenkant. Er zijn verschillende soorten kakkerlakken en ze verschillen enorm in grootte. Van de grootte van je duimnagel tot de halve lengte van je hand. Vooral in tropische gebieden komen de grotere soorten voor. Kakkerlakken houden van donkere en vochtige ruimtes. Je zal ze dan ook niet snel tegenkomen, tenzij je ze verrast door ‘s nachts naar de wc te gaan en het licht aan te doen.

Hoe weet ik of er kakkerlakken actief zijn in mijn huis?

Juist omdat kakkerlakken zich graag verstoppen is het geen goed teken als je kakkerlakken tegenkomt. Als je last hebt van een aantal kakkerlakken zal je ze namelijk niet opmerken. Als het er veel zijn begin je ze steeds vaker te zien. Daarnaast herken je de aanwezigheid van kakkerlakken in je huis aan twee andere aspecten: de ontlasting en de velletjes. Kakkerlakken laten ontlasting achter dat enigszins op gemalen koffie lijkt. Ook vervellen ze, wat velletjes achterlaat.

Hoe snel planten kakkerlakken zich voort?

De snelheid waarmee kakkerlakken zich voortplanten hangt sterk af van de soort kakkerlak en de temperatuur. In Nederlandse huizen komt voornamelijk de Duitse kakkerlak voor en in sommige gevallen de Amerikaanse. De weg van larve tot volwassen kakkerlak kan enkele maanden duren. Gepaard met een temperatuur van onder de 25 graden, gaat het voortplanten van kakkerlakken in Nederland minder snel. Het lastigste van kakkerlakken in huis is dat ze zeer moeilijk te doden zijn. Professionele bestrijding is dan ook essentieel om van het ongedierte probleem af te komen. Anti Pest Control helpt je hier graag bij.

Hoe kan ik kakkerlakken voorkomen?

Het voorkomen van kakkerlakken in huis of in het bedrijfspand is vrijwel onmogelijk. Ze lijken zich namelijk altijd wel een weg naar binnen te vinden, vooral als het gaat om een woning of pand dat in contact met de grond staat. Kakkerlakken zijn dol op kleine, donkere en vochtige ruimtes. Door regelmatig doucheputjes en andere vochtige plekken goed schoon te houden kan je mogelijk voorkomen dat je kakkerlakken in huis krijgt. Ook helpt het als je geen etensresten achterlaat. Als je toch last krijgt van kakkerlakken dan helpen we je bij Anti Pest Control van je ongedierte probleem af.

Kan ik kakkerlakken zelf bestrijden?

Kakkerlakken staan er bekend om een zeer hardnekkig ongedierte te zijn. Het zelf bestrijden van een kakkerlakkenplaag is dan ook waarschijnlijk een mislukte poging. Je kan het ongedierte probleem er zelfs mee verergeren. Kakkerlakken kunnen namelijk resistentie opbouwen tegen de bestrijdingsmiddelen die je gebruikt. De middelen die je in de winkel kan kopen zijn vaak niet sterk genoeg. Als het de kakkerlakken niet dood, worden ze alleen maar moeilijker om te bestrijden. Anti Pest Control heeft de juiste methode en middelen om je direct en efficiënt van je ongedierte probleem af te helpen.

Mieren

Mieren komen overal in Nederland voor. We zijn er eigenlijk wel aan gewend om ze tegen te komen als we bijvoorbeeld buiten op het terras zitten. Mieren zijn kolonie-insecten en zeer sociaal. Ze zijn de hele dag druk in de weer om genoeg voedsel voor hun kolonie te vinden en zijn daarbij niet bang om over je heen te kruipen. De meeste mensen vinden ze vervelend, maar ook weer niet heel eng. Toch is het belangrijk om ze te bestrijden als je ze thuis of op het werk tegenkomt. Voor je het weet zit je met een enorme plaag.

Hoe ontstaat een mierenplaag?

Over het algemeen graven mieren hun kolonie in de grond. Je vindt dan ook meestal de bron van de plaag buiten aan. Je moet mieren echter niet onderschatten, ze leggen grote afstanden af om voedsel te vinden. Ze komen af op etensresten in huis, en zelfs een leeg glas limonade trekt al de aandacht. Zodra ze jouw huis hebben bestempeld als een plek waar voedsel te vinden is kom je er bijna niet meer vanaf. Het aantal groeit en voor je het weet heb je een mierenplaag in huis.

Hoe weet ik of ik een mierennest in huis heb?

Mieren maken hun kolonie meestal in de grond. Ze graven een enorm stelsel aan gangen in de aarde. Omdat ze dat meestal niet binnenshuis kunnen doen zal je niet vaak een mierennest in huis vinden. Toch kan je last krijgen van een enorm mierennest dat bijvoorbeeld in je tuin of schuurtje zit. Mieren zijn kleine zwarte insecten die ontzettend snel kunnen bewegen. Je ziet het dan ook meteen als je een mierenplaag in huis hebt. Het wordt namelijk een grote warboel aan rondkruipende zwarte beestjes.

Hoe snel planten mieren zich voort?

Een mierennest bestaat vaak uit een koningin, heel veel werksters en jonge mannetjes. Een nest kan wel 15.000 tot 20.000 mieren huisvesten. Soms vormen verschillende nesten een grotere kolonie. In dat geval kan er zich zomaar onder je tuin een ophoping van wel miljoenen mieren vormen. Mieren hebben een korte levensloop, maar planten zich snel voort. Het gaat om grote aantallen mieren die samen een plaag in je huis kunnen vormen.

Kan ik mieren zelf bestrijden?

Als je een aantal mieren in huis hebt kan je ze zelf bestrijden met middelen die je in de winkel kan kopen. Als het om een grotere hoeveelheid mieren gaat dan heb je professionele hulp nodig bij het bestrijden. Het is namelijk als dweilen met de kraan open, voor elke mier die je dood komen er weer meerdere voor terug. Bij Anti Pest Control pakken we het probleem bij de wortels aan. Bestrijding begint bij het vinden van de oorzaak. Als je ons om hulp vraagt, staan we binnen 24 uur bij je op de stoep om je ongedierte probleem aan te pakken.

Hoe kan ik mieren voorkomen?

Mieren gaan en staan waar ze willen. Het zijn hele kleine insecten die altijd wel een opening vinden waardoor ze in je huis komen. Het voorkomen van mieren in huis of in het bedrijfspand is dan ook erg moeilijk. Wel kan je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om het voor mieren minder aantrekkelijk te maken bij je in huis te komen. Mieren komen namelijk af op voedselresten. Laat niks slingeren in de keuken en sluit bakjes goed af. Dat geldt ook voor de tuin, leg bijvoorbeeld een viltje op het bakje met nootjes als je er niet actief van eet.