Zilvervisjes bestrijden In Almere

Om zilvervisjes in Almere te voorkomen of te bestrijden is het verstandig om zelf een aantal maatregelen te treffen. hieronder tref je een aantal maatregelen aan om deze beestjes zelf in Almere te kunnen bestrijden.

– Luchtvochtigheid omlaag brengen
– Temperatuur omlaag brengen
– Voorkom condens-vorming
– Voorkom vochtige muren
– Voedselbron wegnemen
– Behang

Over deze onderwerpen zal ik je het een en andere uitleggen en toelichten.

Luchtvochtigheid omlaag brengen van je Woning in Almere

Luchtvochtigheid is de grootste bron waar de zilvervisjes uit Almere op af komen. Je zal er voor moeten zorgen dat de luchtvochtigheid niet boven de 50% uitkomt. Je zal dan ook de bron van je luchtvochtigheid moeten aanpakken. Een hoge luchtvochtigheid kan als oorzaak hebben dat je een lekkage hebt, het is daarom heel belangrijk om dit uit te sluiten.
Door je huis droog te stoken kan je de luchtvochtigheid omlaag brengen en dit doe je op de volgende manier: Zet de kachel op 25 en zet de ramen open. Het is belangrijk om dit een aantal keer per jaar te doen in Almere.

Temperatuur

Houdt de temperatuur in je woning onder de tweeëntwintig graden. Hierbij voorkom je dat de zilvervisjes zich zullen voortplanten en zullen uiteindelijk sterven. Daarnaast is het ook beter voor je eigen lichaam, al heb je het koud trek dan een extra kledingstuk aan.

Condensvorming

Een van de oorzaken van vocht is condens. Condens is te voorkomen door je woning in Almere beter te ventileren. Al heb je in een ruimte geen ramen die open kunnen, is het handig om in die ruimte ventilatiegaten of roosters te plaatsen. Door voldoende luchtcirculatie kan er in een ruimte geen condens ontstaan en dus ook geen hoge luchtvochtigheid. Zou creëer je voor zilvervisjes een onprettige leefomgeving.
Vochtige muren/huizen
Wanneer je last hebt van vochtige muren is het verstandig om de muren met een bestrijdingsmiddel onder te spuiten. Door deze manier bestrijdt je direct de beestjes en schimmels in en op de muren en plafonds. Verder is het verstandig om de meubels en de banken een paar centimeter van de muren af te zetten. Hierdoor kan de droge luchtcirculatie ook de muren bereiken en wordt het vocht op deze plekken vermeden.
Voedselbron aanpakken
Het is handig om karntonnendozen te vervangen door kunststof bakken omdat dit een van de grootste voedselbronnen van de zilvervisjes is. Ook is het handig om je foto boeken in deze bakken te bewaren. De bakken beschermen de inhouden ervan omdat de visjes er niet bij kunnen. Eventueel kun je in deze kunststof bakken nog vochtvreters plaatsen om eventueel meegenomen visjes te bestrijden. Ook is het handig om stapels kranten en tijdschriften goed op te bergen of te verwijderen. Oud papier kun je het beste in een koude omgeving verzamelen tot dat het opgehaald wordt. Hierbij kun je denken aan een garage.

Behang
Een van de belangrijkste punten bij behang, is dat je het zo naadloos mogelijk op de muur moet zien te krijgen. Zilvervisjes nestelen zich graag achter losse delen behang en zoals je al weet is behanglijm een belangrijke voedselbron. Al is het behang naadloos aangebracht kunnen de beestjes niet tot nauwelijks achter het behang komen.
Het voedsel

Het eten van een zilvervisje in Almere bestaat uit zetmeel houdende producten. Bij deze producten kun je denken aan de behanglijm en vochtig halfvergaan behangpapier. Verder eten deze beestjes kleine doden insecten, hout, papiervezels en lijmsoorten die gebruikt wordt bij fotoboeken.