N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn insecten die niet kunnen vliegen en van warme en vochtige plekken houden. Veel mensen hebben ze wel eens zien wegschieten bij het aanzetten van een lamp. Ze hebben zilverachtige schubben en bewegen op een wiebelende

manier waardoor ze zilvervisjes worden genoemd. Zilvervisjes zijn niet schadelijk voor je gezondheid, maar kunnen wel vervelend zijn als ze uitgroeien tot een volledige plaag. En dit gaat sneller dan je denkt, omdat ze zeer snel voortplanten.

Hoe herken je zilvervisjes?

Zilvervisjes kun je vaak herkennen aan hun glanzende schubben die een zilveren gloed hebben. Ze hebben twee lange antennen en drie draden die eruit zien als staarten. Je kunt ze vaak in het donker zien wegschieten wanneer je een lamp aandoet. Ze houden namelijk niet van licht. Er is een ander insect dat veel op een zilvervisje lijkt. Het papiervisje lijkt veel op het zilvervisje, maar is lichter van kleur en groter. Papiervisjes vind je vaak op warme plekken waar veel papier ligt opgeslagen. Bij een plaag van zilvervisjes moet je vaak net wat anders te werk gaan dan bij papiervisjes.

Zelf doen?

Het is nooit fijn om ongewenste beestjes in je huist te hebben. Daarom kun je een aantal maatregelen treffen om een plaag van zilvervisjes te voorkomen. Zilvervisjes houden van warme ruimtes die ook vochtig zijn. Om de luchtvochtigheid in te perken is het belangrijk om goed te ventileren, je hoeft niet bang te zijn dat zilvervisjes door ramen naar binnen komen. Zilvervisjes komen namelijk je huis binnen door naden en kieren, kit deze daarom ook goed dicht. Zorg er ook voor dat vochtige ruimtes niet te warm worden. Maak ruimtes zoals de badkamer die warm en vochtig zijn regelmatig goed schoon.

Laat snel een professional komen

Zie je een zilvervisje wegschieten? Dan is de kans groot dat er in de naden en kieren van je huis nog veel meer zilvervisjes zijn. Zilvervisjes wil je snel weg laten halen omdat deze je kleding en meubels kunnen aantasten. Ze houden namelijk van stof en kunnen gaten in kleding en meubels maken. Is je woning warm, vochtig en heb je veel stof in je interieur? Dan zullen zilvervisjes zich snel voortplanten en heb je snel professionele bestrijding nodig. Wacht niet te lang met inschakelen van professionele bestrijders.

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar