Wespen rondom je huis? Zo kom je ervan af!

Buiten schijnt het zonnetje en wordt het steeds warmer. Je gaat weer vaker buiten zitten met wat zoetigheid erbij en dan komt die vervelende wesp. Wil jij weten hoe je van de wespen in jouw tuin af kan komen? En hoe je een wespennest kan herkennen? Lees dan gauw door!

De wesp

Zoals veel mensen weten komt de wesp af op suiker en etenswaren. De wespen zijn geel met zwarte strepen met een achterlijf dat eindigt in een scherpe punt. Dit is het gedeelte waar de angel uit komt om je mee te steken. In het voorjaar begint de koningin met het bouwen van het wespennest. Uit de eerste eitjes hiervan, komen de werksters die zorgen voor het eten. Dit zijn de wespen die jij tegen gaat komen in en rondom jouw huis.

Wespennesten

De wespen leven in een wespennest gemaakt van houtvezels die ze fijn hebben gekauwd. Ze bouwen de nesten op veel verschillende plaatsen, zo kunnen ze onder je dakpannen zitten of in de spouwmuur van je huis. De wespen hebben vaste vliegroutes naar het nest en het nest heeft meerdere ingangen. Er zijn verschillende manieren waardoor je een wespennest kan herkennen. Het is belangrijk dat je kijkt naar de route die de wespen vliegen naar hun nest, hierdoor kun je ontdekken waar het nest zich bevindt. Je kunt het wespennest herkennen door de houtvezel waar het van is gemaakt, de rondingen die hierdoor ontstaan en de plek waar het wespennest zich bevindt. Een volgroeid wespennest kan wel uit 5000 wespen bestaan. Het is dus uitermate belangrijk om een wespennest aan te pakken!

Wat kun je zelf doen?

Als je er zeker van bent dat je geen wespennest hebt, is het mogelijk om een val te maken met bijvoorbeeld limonade. Je kunt een fles in het midden doorknippen en op de kop zetten. Onderin doe je een laagje limonade waar de wesp op af komt en vast blijft hangen. Dit werkt tegen enkele wespen. Op het moment dat je last hebt van een echt wespennest is het zeer belangrijk om professionele hulp in te schakelen van Anti Pest Control.

Professionele bestrijding

Wespen kunnen erg gevaarlijk zijn en heel vervelend steken. Het is zeer belangrijk om niet zelf aan de slag te gaan met de bestrijding mits je weet hoe je ermee om moet gaan. De experts van Anti Pest Control hebben deze kennis en kunnen het wespennest snel ontdekken en veilig bestrijden. Met beschermende kleding en het juiste bestrijdingsmiddel ben je binnen no-time van je wespennest af! Anti Pest Control komt bij voorkeur ’s avonds bij je langs, omdat dan bijna alle wespen in het nest zitten. Zo is er minder kans op een nieuw nest en kun je weer rustig in de tuin zitten!