N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Wespen

Er zijn ontzettend veel soorten wespen. De wespensoort die in Nederland het meeste overlast veroorzaakt is de limonadewesp. Deze wesp is geel en zwart van kleur en kan een plaag vormen. Limonadewespen leven in grote kolonies. Eén kolonie kan uit duizenden wespen bestaan. De wespen maken grote nesten waar wel duizenden wespen in kunnen leven.

Wanneer je een wespennest in of rondom je woning hebt zitten, kan dit ook voor veel overlast zorgen. Wespen kunnen venijnig steken. Indien je allergisch bent voor wespen kan een wespensteek ook zeer gevaarlijk zijn.

Limonadewesp of hoornaar

De Europese hoornaar heeft veel weg van de limonadewesp. Een hoornaar is echter een stuk groter dan een wesp. Zo is een hoornaar werkster vaak al net zo groot als de koningin van de limonadewesp. De werksters van de Europese hoornaar zijn namelijk circa 20 millimeter groot.

De wespenkoningin wordt maximaal 20 millimeter en de werksters van de wesp zijn ongeveer 10 tot 15 mm lang. Een hoornaarkoningin kan tot wel 40 millimeter groot worden. Daarnaast heeft de Europese hoornaar een roodbruine kop, terwijl de wesp duidelijk geel-zwart van kleur is.

Nesten van de hoornaar zijn schelpvormig, maar een wespennest is eerder ovaal of rond van vorm.

Een hoornaar zal alleen steken wanneer hij zich bedreigt voelt en voedt zich niet met zoetigheid, zoals een wesp dat wel doet. Dat neem echter niet weg dat het ook ontzettend vervelend kan zijn als je een nest met hoornaars bij je woning hebt zitten.

Overlast van wespen

Wanneer je veel last hebt van wespen, is de kans groot dat er een nest in of rondom je woning zit. Het heeft dan eigenlijk geen zin om de vliegenmepper te pakken, omdat er zoveel wespen in een nest kunnen zitten. Belangrijk is om het nest niet zelf te verwijderen.

De wespen zullen hun nest dan verdedigen en je kunt behoorlijk vaak gestoken worden. Het best kun je het wespennest laten verwijderen door een specialist. Een specialist in ongediertebestrijding weet namelijk hoe hij het nest kan verwijderen zonder gestoken te worden. Na het verwijderen van het wespennest, zul je al snel merken dat je veel minder wespen tegenkomt.

Zo kun je weer zonder problemen in de tuin gaan zitten. Ook de hoornaar is overigens goed te bestrijden.

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar