houtwormbestrijden

Waarom wordt de houtwormkever zo gevreesd?

 

Last van de gewone houtwormkever? De gewone houtwormkever kan op veel plekken voorkomen, zo kan hij schade aanbrengen aan de houten constructie van uw huis, of uw (tuin)meubilair. De houtwormkever wordt erg gevreesd, waarom dat is? Lees daarvoor gauw verder!

Wie is de gewone houtwormkever?

Er zijn verschillende soorten houtwormkevers, in deze blog wordt de gewone houtwormkever behandeld. De gewone houtwormkever is 2,5 à 5 mm lang. Ze zijn te herkennen aan hun donkerbruine kleur en hun schild. Deze insecten ontstaan uit eitjes, waar larven uit komen. De larven boren zich ongeveer 3 jaar lang in het hout, hierdoor doen ze erg veel schade aan het hout en zijn ze gevreesd onder de mens.

De houtwormkevers tasten droog hout aan, dit hout is vaak verwerkt in gebouwen. In de zomermaanden komen de kevers via uitvliegopeningen naar buiten. Ze gaan paren en leggen ongeveer 20 – 40 eitjes. De verspreiding van de houtwormkever gaat heel snel en de bestrijding is lastig.

Herkennen van de houtwormkever

  • Kleine ronde gaatjes in het hout, wat ook wel uitvliegopeningen worden genoemd.
  • Hoopjes zaagsel onder of vlakbij het hout, dit komt door het knagen van de houtwormkever.
  • Kleine witte wormpjes, dit zijn de larven van de houtwormkever die zich in het hout nestelen.
  • Kevers die eruitzien als hierboven beschreven rondom het houtwerk, deze zijn waarschijnlijk op zoek naar een plek om hun eitjes te leggen.

Bestrijding

De bestrijding van de houtworm is erg ingewikkeld. Hierom is het belangrijk om Anti Pest Control in te schakelen. De professionals van Anti Pest Control weten wat ze doen en kunnen u helpen met het bestrijden.

Als voorbereiding op de bestrijding wordt er gekeken of er vocht aanwezig is in het huis. Voor de houtwormkevers is het goed als het hout vochtig is. Hoe vochtiger het hout is, hoe beter de larven zich kan ontwikkelen. Hierom kijken de professionals van Anti Pest Control of er sprake is van lekkages, condensatie of een regendoorslag in het huis. Naast het vocht is het belangrijk om een goede ventilatie te hebben in het huis, ook in de vloeren en dat de omgeving schoon is. Daarmee wordt bedoeld dat er geen afvalhout moet blijven slingeren waar de houtworm zich in kan nestelen.

De behandeling van de houtwormkever wordt aangepast op de plek waar de houtwormkever zich bevindt. Het kan dat de houtwormkever zich onder uw vloer bevindt maar ook kan het in de constructie van uw huis zitten. De professionals van Anti Pest Control sporen de locatie op en gaan met chemische middelen aan de slag om de houtwormkever te bestrijden.

Deze chemische middelen zijn erg gevaarlijk, het is belangrijk dat er geen contact komt met de huid en je het middel niet inademt. De professionals zijn daarom uitgerust met handschoenen, een masker en beschermende kleding. Het is mogelijk dat producten gemaakt van kunststoffen beschadigd worden door de behandeling. Dit komt niet vaak voor, maar het is belangrijk dat er rekening mee gehouden wordt.

De houtwormkever is erg lastig te bestrijden en Anti Pest Control staat klaar om u te helpen! Neem gauw contact met ons op, om het probleem te verhelpen.