N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Kevers

Er zijn veel verschillende kevers in Nederland, daarom is het soms lastig om de verschillende soorten te onderscheiden. Wereldwijd zijn er maar liefst 350.000 soorten kevers geregistreerd. Deze vliegende beestjes leven in de natuur en kunnen zich ook in jouw huis of tuin vestigen. Een kever houdt namelijk van warme en natte plekken. Kevers planten zich ook voort op vochtige en warme plekken. Deze insecten kunnen voor behoorlijk wat schade en overlast zorgen.

Het voorkomen van kevers

Om een keverplaag te voorkomen kun je verschillende maatregelen nemen. Kevers kunnen je huis betreden door openstaande ramen en deuren of via meubilair, textiel of hout. Om de kever geen kans te geven op een leven in jouw huis kun je horren plaatsen, (tweedehands) meubels grondig schoonmaken en niet zomaar hout uit het bos in huis halen. Daarnaast is het raadzaam om je eten goed op te bergen, zodat een kever en andere insecten daar in ieder geval niet op afkomen.

Kevers herkennen

Om ervoor te zorgen dat kevers geen problemen veroorzaken in je woning, is het handig om ze te kunnen herkennen. Er zijn namelijk kevers die geen gevaar vormen, maar er zijn ook kevers die schadelijk zijn. Voorbeelden van kevers die je niet in huis wilt hebben zijn graanklanders, broodkevers, tapijtkevers, piepschuimkevers, houtwormkevers, heipaalkevers en meikevers. Je herkent deze kevers aan hun (lange) voelsprieten, twee paar vleugels en het bolvormige pantser op hun lijf. Kevers kunnen zwart, rood of groen zijn en veranderen soms zelfs van kleur naar loop van hun levensjaren. Twijfel je met wat voor soort kever je te maken hebt? Schakel dan een expert in!

Het risico van een plaag

Zodra een kever heeft besloten om jouw huis te betreden en te gaan broeden heb je het misschien niet direct door. Kevers kunnen namelijk voor een langere periode ongezien in bijvoorbeeld je houten vloer leven. Er worden eitjes gelegd en deze larven kunnen het hout blijven aantasten totdat jij er wat aan doet. Ook zijn er soorten kevers die graag textiel lusten, je tapijt en kleding blijft voor hen niet ongezien. Tot slot zijn er nog keversoorten die hun maag vullen met jouw voedsel, zoals producten die granen bevatten.

Professioneel bestrijden

Om zo snel mogelijk van een keverplaag af te komen is het belangrijk om zo spoedig mogelijk te handelen. Door deze insecten op een professionele manier te bestrijden weet je zeker dat ze je voorlopig niet lastig zullen vallen.

 

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar