N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Houtworm

houtwormbestrijden

De houtworm kan voor veel overlast zorgen. Je krijgt last van houtworm doordat een houtwormkever eitjes legt in het hout in je of in je tuin. De larven die uit deze eitjes komen graven tunnels in het hout totdat ze uitvliegen. Houtwormen komen veel voor in Nederland en zorgen regelmatig voor overlast. Heb je houtworm? Lees dan hoe je een terugkerende plaag kan voorkomen.

Hoe herken je een houtwormplaag?

Een houtwormplaag herken je vaak pas wanneer de jonge houtwormkevers zijn uitgevlogen. De kevers laten gaatjes achter in het hout waar ze doorheen zijn gekomen. Wanneer je alleen gaatjes in het hout ziet, zijn er geen actieve houtwormen aanwezig. Zie je boorsel uit de gaatjes komen of onder het hout liggen? Dan heb je last van actieve houtwormen.

Voorkom houtworm

Je kunt een houtwormplaag voorkomen door je hout preventief te behandelen. Er zijn diverse middelen op de markt waarmee je hout kunt behandelen zodat de houtwormkever het hout niet kan binnendringen. Om een houtwormplaag binnenshuis te voorkomen, kun je horren plaatsen, zodat de houtwormkever niet naar binnen kan.

Het risico van een plaag

Een houtwormplaag is niet direct schadelijk voor je gezondheid, maar brengt wel risico met zich mee. Houtwormen eten zich banen door het hout heen, waardoor de stevigheid van het hout sterk afneemt. Heb je houtworm in de vloer of in een steunbalk? Dan loop je het risico dat je door de vloer zakt en jezelf bezeert. Ook kan het de constructie van je woning of tuinhuis instabiel maken, waardoor er instortingsgevaar kan ontstaan. De schade kan bovendien tot in de vele duizenden euro’s oplopen.

Voor lange tijd geen houtworm met professionele bestrijding

Het is belangrijk om een houtwormplaag te bestrijden. Zelfs wanneer er geen houtwormen meer actief zijn, is het verstandig om maatregelen te nemen. De uitgevlogen houtwormkevers kunnen namelijk het volgende jaar terugkomen om eitjes te leggen in het hout. Als je zeker wilt weten dat je voorlopig van de houtwormen af zult zijn, schakel dan professionele bestrijding in. 

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar