De Mier

Mieren bestrijden in Almere

Mieren weren in Almere in je tuin of in je woonkamer is natuurlijk heel erg vervelend en ik begrijp als ongedierte bestrijder dat je dit natuurlijk wilt voorkomen. Door een aantal preventieve maatregelingen te nemen kan je er in Almere voor zorgen dat mieren op ongewenste plekken hun nest gaan bouwen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om om de kans op mieren in Almere te verkleinen.

Wat kan je zelf doen

Het is erg belangrijk om je etensresten altijd goed af te dekken en zorg ervoor dat het aanrechtblad regelmatig schoongemaakt wordt. Sluit de afvalbak in de keuken goed. Om minder last van mieren in de tuin te krijgen is het verstandig om de tuintafel regelmatig af te soppen en de tegels regelmatig te vegen zodat het loszand gelijk weer in de voegen terecht komt. Mieren zijn gek op rottend materiaal verwijder oud hout en blad. Zorg ervoor dat je vuilcontainers goed afsluiten en laat deze regelmatig reinigen door een container reinigings bedrijf. In het voorjaar kan je een rondje lopen met een kitspuit rond je woning om zo kleine naden en kieren af te sluiten. Er zijn verschillende middelen om er voor te zorgen dat mieren niet over een bepaalde grens komen. Mieren in Almere lopen namelijk nooit over koper heen hier hebben ze een hekel aan. Leg koperdraad lang de drempel en de mieren zullen een andere route gaan lopen. Muntjes van 5 cent schijnen het zelfde effect te hebben. Je kan bijvoorbeeld ook krijt en babypoeder strooien, ecologisch bestrijden was nog nooit zo makkelijk. Strooi het op de routes die de mieren lopen en ze komen er niet meer langs, vergeet niet als het regent dit te herhalen. Het is handig om te weten dat de mieren in Almere altijd een vaste route nemen. Ben je in staat dit te veranderen raken de mieren gedesoriënteerd. Koffiedik kan je in je tuin gooien en vermengen met tuinaarde dit kan je strooien rond plekken waar je de mieren vandaan wil houden. Planten zijn trouwens gek op tuinaarde met koffiedik en katten hebben er een hekel aan zo sla je drie vliegen in een klap.

Wat doe je als je het niet meer weet

Als  je echt niet weet hoe je de mieren weet te verdrijven kan je altijd een ongedierte bestrijder in Almere hier voor inzetten deze kunnen je laten weten met welke mier je te maken hebt  en kunnen je dan snel helpen om van deze vervelende beestjes af te komen.