N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Mieren

Mieren behoren, net als wespen, tot de vliesvleugelige insecten. Mieren komen vrijwel overal ter wereld voor en er zijn duizenden verschillende soorten. De meeste mier(en) leven in grote kolonies. De meeste mieren houden van zoetigheid.

Het kan voorkomen dat mieren binnenshuis op zoek gaan naar eten. Heb je eenmaal mieren in huis, dan kom je hier moeilijk vanaf. Mieren kunnen bovendien ook overlast veroorzaken in de tuin. Vooral vliegende mieren kunnen in de zomer buitenshuis veel overlast veroorzaken. Daarnaast kan een groot mierennest er bijvoorbeeld voor zorgen dat tegels verzakken.

Kunnen mieren steken?

Een mier steekt niet zoals een wesp dat doet. De meeste mieren kunnen echter wel bijten. Mieren laten dan een soort gif achter, genaamd mierenzuur. Dit is in principe onschadelijk voor mensen, maar een mierenbeet kan wel voor een branderig gevoel zorgen.

Hoe pijnlijk een mierenbeet is, zal per soort verschillen. De beet van een rode steekmier is bijvoorbeeld veel pijnlijker dan de beet van de meeste zwarte mieren die in ons land voorkomen. De rode steekmier zorgt overigens zelden voor overlast in huis, in tegenstelling tot sommige andere mierensoorten.

Overlast van mieren

Mieren zijn behoorlijk bedreven in het vinden van voedsel. Wanneer je eenmaal last hebt van mieren in huis, kan dit behoorlijk storend zijn. Omdat de meest overlastgevende mierensoorten vooral van zoetigheid houden, zullen ze al snel door je kasten lopen. Heeft een mier eenmaal voedsel gevonden dan zal de rest bovendien al snel volgen.

Een mierennest in huis is vaak moeilijk te vinden, omdat het nest diep in de constructie van de woning kan zitten. Wanneer je relatief weinig mieren in huis hebt, kun je de mieren soms nog zelf bestrijden met consumentenmiddelen.

Heb je erg veel mieren in huis, dan zijn de middelen uit bijvoorbeeld de supermarkt niet toereikend. Een specialist in
ongediertebestrijding kan de mieren dan voor je uitroeien.

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar