N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Bijen

Bijen zijn een bedreigde diersoort, maar kunnen wel overlast veroorzaken. Heb je een bijennest in je tuin of in de muur van je huis of schuur? Dan kan dit vervelend zijn en je een onprettig gevoel geven. Veel bijen zijn niet agressief als je ze met rust laat en nesten hoeven dus niet altijd te worden verwijderd. Wil je toch dat het bijennest weggaat? Dan lees je hier wat je kunt doen.

Bijen herkennen

Bijen kun je herkennen aan het geluid van hun vleugels en de kleur van hun lichamen. Het zoemende geluid dat bijen produceren tijdens het vliegen, lijkt veel op het geluid van wespen. Wespen zijn echter een heel ander soort insect en vaak veel agressiever. Een wespennest in de tuin wordt vaak als veel hinderlijker ervaren dan een bijennest. Kijk goed naar de kleur van het lijfje om te bepalen of je last hebt van bijen of wespen. Het lijf van een wesp is felgeel, terwijl het lijf van een bij eerder bruin van kleur is. 

Voorkomen

Vanwege de beperkte mogelijkheden bij het bestrijden van bijen, is het verstandig om overlast van een bij te voorkomen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat bijen een nest in de muren van je huis of schuur gaan bouwen. Voordat de lente begint kun je de muren van je woning en schuur nalopen op gaten en scheuren. Door de gaten te dichten komen bijen en wespen de muren niet binnen en is er geen kans dat je een bijennest in je muur krijgt.

Het belang van professionele bestrijding

Zit er een bijennest in de spouw of in de tuin? Gebruik dan geen water, rook of bestrijdingsmiddelen om de bijen aan te vallen en mogelijk te verdrijven. Wanneer je te dicht bij een nest in de buurt komt of de bijen agressief maakt, dan kunnen ze aanvallen. Een enkele bijensteek kan geen kwaad als je niet allergisch bent, maar meerdere bijensteken kunnen je gezondheid in gevaar brengen. Vraag dus altijd een imker om het bijennest te verplaatsen. Kan de imker je niet helpen? Bel dan een professionele bestrijdingsdienst.

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar