Kakkerlakken bestrijding almere

Kakkerlakken in Almere

Er zijn heel veel soorten kakkerlakken en zij behoren tot een hee oude orde van insecten en aantal van hen komen we tegen in Almere en kunnen voor een erg vervelende plaag zorgen in je woning. De meest voorkomende kakkerlak in Almere is de duitse kakkerlak ook wel Blattela Germanica L. daarnaast komen we de volgende soorten in Almere tegen:

  • Oosterse kakkerlak
  • Amerikaanse  kakkerlak
  • Australische kakkerlak
  • Surinaamse kakkerlak

Hoe ziet een kakkerlak eruit.

De kakkerlakken in Almere hebben een afgeplat uiterlijk, lange slanke antennes, lange stekelige poten en hun dekschilden die je van boven ziet raken elkaar in het midden niet bij kevers is dit wel het geval. En de ontwikkeling is ei-nimf-imago. Het volwassen insect(Imago) wordt ongeveer 10-15mm als we spreken over de Duitse kakkerlak ander soorten kunnen groter zijn. Ze zijn geelachtig van kleur en hebben 2 donkere randen op hun dekschild.  De vrouwtjes kakkerlak produceert in haar leven 5 tot zeven eipakketje met een inhoud van van wel 30 eitjes je kan je dan ook voorstellen als de temperatuur en omgeving goed zijn dat je snel met een plaag te maken hebt. De nimfen vervellen 5 tot 7 keer voordat ze volwassen zijn.

Levenswijze van de kakkerlak in Almere

De vrouwtjes leggen een soort boonvormige eipakketjes en dit noemen we ootheca het aantal eitjes wat hier in zit is afhankelijk van de soort. Deze eipakkertjes zijn ondoordringbaar voor water en insecticide. Per soort verschilt het weer hoelang de kakkerlak deze bij zich draagt. Uit de Eitjes komen nimfen en deze doorlopen een aantal vervellingen waardoor ze steeds meer op een echt kakkerlak gaan lijken. Kakkerlakken kunnen erg hard rennen en goed klimmen dus je kan ze dan ook overal in je woning in Almere tegenkomen. Kakkerlakken zijn over het algemeen gek op warmte en vocht en vaak tref ik ze dan ook achter koelkasten en ovens aan in Almere.

Schadelijkheid

Kakkerlakken zijn alleseters en kunnen zich voeden met oud voedsel, uitwerpselen en vervuilde producten. Dit betekend dat kakkerlakken veel ziektekiemen bij zich dragen die gemakkelijk kunnen overbrengen op de mens en hier zit niemand op te wachten. Ziektes die ze overbrengen zijn Salmonella, gasrto enteritis, tyfus en dysenterie dus voorkomen is beter dan genezen.

Hoe weet je nu of je een besmetting hebt in Almere

Als je ziet lopen weten je het natuurlijk zeken is dit niet het geval kan jij kijken of je dode insecten vind of vervelingshuidjes daarnaast zal het stinken en kan je natuurlijk eipakkertjes vinden. Kom je nu hier wat van tegen is het belangrijk om hier een expert naar te laten kijken ik zou zeggen maak een foto en stuur die naar een bestrijder deze kan je dan gelijk antwoord geven.

Informatie over kakkerlakken in Almere

Mocht je nu niet helemaal zeker weten of je last heb van kakkerlakken kan je altijd contact met ons opnemen op de volgende Link https://antipestcontrol.nl Wij geven graag antwoord op je vragen.