kakkerlakken in Almere

Bakkerstor op lijmval in Almere

De bakkerstor in Almere

Oosterse kakkerlakken worden ook wel bakkerstorren genoemd! Deze naam hebben ze niet voor niets gekregen. Bakkerstorren komen met name voor op droge warme plekken, een bakkerij is hier dan ook een geschikte locatie voor.  Naast bakkerijen wordt deze soort vaak aangetroffen in ziekenhuizen, hotels, wasserijen  in Almere.

De ontwikkeling van de bakkerstor

De bakkerstor ontwikkeld zich op warme drogen plekken en heeft een onvolledige gedaanteverwisseling. Ze  worden levend geboren en dit noemen we nimfen. De bakkerstor is een alle-eter en na 7 a 10 vervelingen zijn ze volwassen. De vrouwtjes produceren eipakketjes met gemiddeld een inhoud van 16 eitjes. De volwassen bakkerstor is ongeveer 21 mm groot exclusief de antennes en kunnen niet vliegen. De wijfjes hebben zeer kleine vleugels terwijl die van de mannetjes ongeveer 2/3 van het lichaam bedekken.

Wat kan je preventief aan de bakkerstor doen?

Als je problemen met kakkerlakken wilt voorkomen is het belangrijk dat je een goede hygiene hanteert. Je zal dan ook dagelijks moeten schoonmaken en er voor moeten zorgen dat er geen voedselaanbod is. Je zal de ruimte goed moeten ventileren en er voor zorgdragen dat de temperatuur zo laag mogelijk blijft. Je kan ook proberen om naden en kieren af te dichten met bijvoorbeeld kit. Voor bedrijven is het erg belangrijk dat je inkomende goederen goed controleert.

Hoe kan een ongediertebestrijder je van de bakkerstor afhelpen in Almere?

Bij elke kakkerlak soort is het van groot belang om een uitgebreide inspectie te doen om zo de bron te kunnen aanpakken. Tijdens deze inspectie probeert de ongedierte bestrijder vast te stellen met welk soort hij te maken heeft. Dit doet hij of zij  doormiddel van lijmvallen te plaatsen op strategisch plekken in je bedrijf of woning. Na vijf dagen keert hij of zij terug en kan doormiddel van ge gevangen kakkerlakken op de lijmplaten een conclusie trekken. De bestrijder zal doormiddel van een speciale gel te plaatsen vlak bij de bron(deze gel heeft een enorme aantrekkingskracht voor kakkerlakken) er voor zorgen dat deze kakkerlakken zich niet meer kunnen vervellen en zullen hierdoor overlijden. Na zes weken zal er een nacontrole plaatsvinden en op het moment dat er niks meer wordt aangetroffen is de behandeling afgerond.

Meer informatie over kakkerlakken in Almere

Wil je meer informatie hebben over kakkerlakken kan je contact opnemen met een ongedierte bestrijder in Almere deze geven je graag uitleg en advies.

Kakkerlakkenbestrijding