N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Houtwormbestrijding

Houtwormen? Raadpleeg voor ongediertebestrijding

Houtwormbestrijding is een proces dat je zo snel mogelijk in gang moet zetten. Wacht nooit te lang, want dan is de kans groot dat er steeds meer schade aan de houten constructies in je huis ontstaat. Het vroeg herkennen van houtworm is dus erg belangrijk om zo snel mogelijk actie in de vorm van houtwormbestrijding te kunnen doen.

Dweilen met de kraan open

Houtwormbestrijding is overigens meer dan alleen he bestrijden van de houtworm, want ook de torren en kevers die larven geven dienen bestreden te worden. Anders krijg je het effect dat dweilen met de kraan open heet. Houtworm is namelijk de larve van verschillende soorten torren. En dus is het altijd belangrijk de aanwezigheid van houtwormen zo snel mogelijk te herkennen.

Neem de proef op de som

Dat herkennen betekent voor veel mensen de zichtbaarheid van kleine gaatjes in planken en balken. Je kunt ook de proef op de som nemen en een stuk wit papier onder de houten constructies in je huis leggen. Tref je later houtschilfertjes aan, dan kun je er vanuit gaan dat er houtworm in je huis aanwezig is.

Diep in het hout verstopt

Houtworm bestrijden met chemische middelen is niet verstandig. In de eerste plaats is dit schadelijk voor het milieu, daarnaast kun je met dergelijke middelen nooit op de diepste wijze reinigen. Houtwormbestrijding is vooral werken met hitte en met kou. In sterk verwarmde ruimtes en warme meubels gaan de houtwormen dood. Warmte en koelen is bovendien een methode die diep het hout binnendringt en dus ook de houtwormen die diep in het hout verstopt zitten zullen doden. Verwarmen of koelen zijn dus de beste en de meest milieuvriendelijke wijze van houtwormbestrijding.

Maak een afspraak met een professional

Zelf met houtwormbestrijding aan de slag gaan? Dan ben je al snel aangewezen op de chemische reinigingsmiddelen en behaal je dus nooit het beste resultaat. Het is daarom beter houtwormbestrijding over te laten aan professionals. Dan ben je verzekerd van het beste resultaat en heb je van houtworm voorlopig geen last meer.

Contact

Anti Pest Control

De Steiger 74A-12
1351 AE Almere

Tel:085 – 048 37 16
Email: info@antipestcontrol.nl

KvK: 78376874
BTW: NL861367820B01