Muizen in je bedrijf, hoe herken je het en hoe kun je het bestrijden?

Je bent rustig aan het werk, wanneer je iets voorbij denkt te zien schieten. Je denkt dat het niks is en negeert het. Tot een aantal dagen later je computer niet meer opstart. Je kijkt naar je kabels en ziet dat ze zijn afgeknaagd. Dit kan het werk zijn van een muis. Een muis in je bedrijf is heel vervelend en onhygiënisch.

Herkenning van de muis

De huismuis is de meest voorkomende muis, deze is te herkennen aan een lange staart. De staart van deze muis is ongeveer even lang als zijn gehele lichaam. De muis is erg slank en heeft duidelijke lichaamslijnen en grote zichtbare poten.

Schade die de muis kan aanrichten

  • Afgeknaagde kabels
  • Afgeknaagde voedingsmiddelen
  • Kleine langwerpige keutels
  • Verspreiding van ziektes, zoals Salmonella die aanwezig is in de muizenkeutels
  • Besmetting van de voedingsmiddelen of andere goederen

Gevolgen voor jouw bedrijf

Muizen in je bedrijf kan ervoor zorgen dat je vertrouwen verliest van je klanten en werknemers. De klant spiegelt jouw bedrijf hierdoor af als onhygiënisch en voor jou betekent het heel veel kosten, doordat er klanten weggaan en apparatuur schade oploopt.

Voorkomen van muizen in je bedrijf

  1. Zorg ervoor dat er in je bedrijf de spleten en kieren dichtzijn, op deze manier komen de muizen moeilijker binnen;
  2. Laat in de kantine of op andere plekken geen voedsel slingeren en zorg ervoor dat dit netjes opgeborgen is;
  3. De hygiëne in het bedrijf is erg belangrijk, denk hierbij aan geen voedselresten of afwas laten staan;

Bestrijden van muizen in je bedrijf

Als er toch muizen in jouw bedrijf zijn geslopen kun je dit oplossen. Dit probleem moet snel opgelost worden, dus huur de professionals van Anti Pest Control in. Ze komen zo snel mogelijk een inspectie doen bij uw bedrijf en kijken wat er nodig is om de muizen weg te krijgen. Ze kijken naar het totaalplaatje: zijn er open kieren of spleten, is de hygiëne binnen het bedrijf goed? Hierna brengen ze wering aan tegen de muis en wordt er samen met de klant gekeken of de bereikte resultaten zijn gehaald. Zo niet, gaan ze aan de slag met muizengif als laatste redmiddel. Anti Pest Control maakt jouw bedrijf binnen no-time weer 100% muizenvrij!