Wat te doen tegen muizenoverlast in een basisschool?

 

Sta je rustig les te geven en vliegt er ineens iets langs je benen? Dat is waarschijnlijk een muis. Muizen komen helaas op de vervelendste plekken voor. Zo ook op de basisscholen in Almere. In de basisscholen is er veel eten te vinden en warmte, wat voor de muizen in erg belangrijk is om te overleven. Hierdoor kan je muizenoverlast krijgen op jouw basisschool. Lees in deze blog wat je eraan kan doen en hoe je het kan voorkomen.

Risico op zieke kinderen

Muizen brengen ziektes met hun mee en bij kinderen is het afweersysteem nog in de groei. Hierdoor zijn ze sneller vatbaar voor infecties of virussen. Om de kinderen te beschermen is het belangrijk om de muizen zo snel mogelijk te bestrijden.

Voorkomen van muizen op basisscholen in Almere

Om te voorkomen dat er muizen op de basisscholen komen, zijn hier 5 tips:

 

  1. Zorg ervoor dat planten jouw school niet raken. De kans dat er in de buurt van planten een muizenhol zit is vrij groot, de muizen komen hierdoor sneller binnen. Niet doen dus!
  1. Plaats deurborstels onder deuren waar een kier zit. Als je kiest voor een deurborstel gevuld met staalwol, kunnen de muizen hier niet doorheen komen!
  1. Ruim de voorraadkasten en speelgoedkasten goed op .Als hier kruimels of andere etenswaren blootliggen, is er een grotere kans dat de muizen dit vinden. Als het goed is opgeruimd en er geen eten te vinden is voor muizen, blijven ze eerder weg.
  1. Etenswaren opbergen in gesloten verpakkingen. Het is belangrijk om dit te doen, anders kan de muis bij het eten komen. Als het in gesloten en stevige verpakkingen zit niet meer en gaat de muis een ander plekje zoeken om eten te halen.
  1. Elke dag de lokalen schoonmaken. Waarschijnlijk is deze tip vanzelfsprekend, als er kinderen eten in het lokaal is het extra belangrijk om ze goed schoon te houden. Zo zijn er geen kruimels meer op de grond en dus minder eten!

 

Bestrijding muizen op basisschool in Almere

Mochten deze tips niet werken en hebben de muizen toch hun weg gevonden in jouw basisschool? Dan kun je contact opnemen Anti Pest Control. Ze werken volgens de IPM (Integrated Pest Management) methode, wat betekent dat de professionals van Anti Pest Control langskomen om een grondige inspectie uit te voeren. Ze verzamelen de juiste gegevens om erachter te komen waar de muis zich bevindt en waarom de muis er is. Als dit in kaart is gebracht wordt er wering aangebracht zodat de muizen niet meer binnen kunnen komen. Als de muis hierdoor nog niet voldoende is afgeschrikt is het laatste redmiddel muizengif. Hierna is jouw basisschool in Almere weer 100% muizenvrij en hebben de kinderen een muisvrije leeromgeving!