Hoe bestrijd je de vlooien?

 

Heb je last van rode bultjes die heel erg jeuken en zie je je huisdieren ook steeds vaker krabben? Dan is de kans erg groot dat je last hebt van vlooien in huis. Wil je weten wat je ertegen kan doen? Lees gauw verder!

Wie is de vlo?

De vlo is een bloedparasiet, die mens en dier als gastheer gebruikt. De vlo is erg klein, namelijk maar een tot drie millimeter groot en kan ontzettend goed springen. Hierdoor als je er een ziet lopen krijg je ze niet gauw te pakken. De vlo is donkerrood en legt hele kleine eitjes die amper zichtbaar zijn. De vlo bijt het slachtoffer en zuigt het bloed op, waardoor je rode jeukende bultjes krijgt. Na de bloedmaaltijd van de vlo leggen ze direct eitjes. Hierdoor verspreid de vlo zich snel en is de kans op een vlooienplaag groter.

De eitjes van de vlo die komen uit, waarna er een larve ontstaat. Deze gaat ontpoppen en hieruit ontstaat de volwassen vlo. Dit proces gaat vrij snel, waardoor de vlooienplaat vlug groeit en je het zelf steeds lastiger kunt bestrijden.

Waar komt de vlo vandaan?

De vlo wordt vaak meegenomen door huisdieren of zaten verstopt in kieren en naden van je huis. Er is in een huis met huisdieren een grotere kans op vlooien, doordat ze zich makkelijk kunnen voeden op het bloed van je huisdier. De eitjes kunnen overal in de omgeving gelegd zijn, dus het is niet zo dat de vlo van het een naar het andere huisdier springt. Vaak nestelen ze zich in donkere kieren en gaten waar ze zich voeden met vlooienpoep en wachten tot ze verpoppen.

Bestrijden van de vlo

De bestrijding van de vlo hangt af van de grootte van de plaag. Op het moment dat er nog niet heel veel vlooien zijn helpt het om te stofzuigen, je huisdieren te behandelen, al het textiel te wassen. Het wordt afgeraden om te dweilen, want vlooien houden van een vochtige omgeving. Het kan wel, als je het water vervangt met azijn. Op deze manier jaag de vlooien namelijk wel weg. Je kunt je dieren behandelen met vlooiendruppels en vlooienbanden. Zo blijven ze weg van je dier en kunnen ze geen eitjes meer leggen doordat ze geen bloed binnen krijgen.

Als er heel veel vlooien zijn is het erg belangrijk om professionele hulp in te schakelen. Doordat de vlooien zich heel snel bestrijden heb je binnen een korte tijd heel veel vlooien in huis. De experts van Anti Pest Control zorgen ervoor dat de vlooien zo goed worden bestreden dat ze niet meer terug kunnen komen. De kans als je het zelf probeert, is dat de vlooien terug blijven komen en zo blijf je natuurlijk bezig. Door Anti Pest Control in te schakelen ben je snel van de vlooien af en komen ze niet meer terug! Voor een goede langdurige optie bel je nu met Anti Pest Control en ben je van je vlooien af!