De bruine Rat in Almere

Algemeen

De bruine rat is Almere (rattus Norvegicus) is een van de grootste knaagdiersoorten die we in Almere tegenkomen. De bruine rat behoort tot de orde van de ware muizen.De bruine rat in Almere is van oorsprong een exoot en is meegekomen met de scheepvaart vanuit Azië. De rat in Almere is een goede zwemmer en je treft ze dan ook vaak bij water aan. Een andere naam voor de bruine rat is ook wel rioolrat. Waar mensen leven leven bruine ratten en dit heeft vaak te maken met de vervuiling die wij als mensen laten slingeren. De bruine rat heeft een slechte naam omdat het het een ziekte verspreider is in Almere.

Uiterlijk van de bruine rat in Almere

De bruine rat ook wel rioolrat genaamd wordt vaak gezien als de overbrenger van de pest alleen is dit helemaal waar want dit was de zwarte rat. De bruine rat wordt ook wel is als huisdier gehouden.  De bruine rat is een middel groot knaagdier in Almere en heeft een bruin tot grijsachtige vacht die nog al stug aanvoelt. Bij de jonkies voelt dit veel zachter en is de kleur vaak licht grijs en hebben ze vaak een witte vlek oop de borst. Je kan je dan ook makkelijk verwarren en de jonge ratten aanzien als huismuizen.  De bruine rat heeft een zeer stompe neus met lange snorharen en donkere ogen de staart is altijd kaal, rond en korter dan het lichaam. Ze hebben korte poten en en 4 tenen.

Afmetingen:

  • Kop 190-300mm
  • Lengte staart 150mm-220mm
  • gewicht 200 gram tot 500 Gram

Mannetjes worden groter dan vrouwtjes. Mocht je nu overlast hebben van bruine ratten in Almere is het verstandig om hier een ongedierte bestrijder uit Almere een inspectie te laten uitvoeren deze kunnen voor je determineren met welk soort je te maken hebt en op een professionele manier bestrijden.