bedwantsen in Almere

Bedwantsen in Almere

Een bedwants, noemen we ook wel is een wandluis of een bedluis en is een ectoparasiet dat gemiddeld 6mm groot word en zich voed zich met bloed van zowel mens als dier.

Bedwantsen kunnen wel 35 dagen zonder bloedmaaltijd. Ze hebben een roodbruine kleur, Na een maaltijd worden ze rood van kleur. Bedwantsen zijn lichtschuw. Na een hun bloedmaaltijd bij de mens gaan ze terug naar hun schuilplaats. Bedwantsen kunnen alleen overleven in de buurt van mens en dier en komen vaak voor in slaapkamers. bedwantsen laten uitwerpselen in de vorm van rode bruine puntjes achter die je op je lakens kan aantreffen daarnaast vind je deze ook op de schuilplaatsen bij de  plinten rondom schilderijen in nachtkastjes, stopcontacten als het er maar donker is. Geregeld zal je ook huidschilfertjes aantreffen op deze plaatsen. Bedwantsen kunnen erg snel lopen en verspreiden zich dan ook vrij makkelijk door je woning via naden en kieren.

Sporen van Bedwantsen

Uiterlijk van de Bedwants

Grootte: 4,5 – 9 mm
Kleur: roodbruin tot donkerrood
Duur van ei tot volwassen dier: 2 maanden
Voorkeursplek: slaapkamers
Overlast/schade: huidirritatie en jeuk

Zijn Bedwantsen gevaarlijk

Bedwantsen verspreiden virussen en bacteriën echter is door RIVM is onderzoek gedaan of je door een beet deze visrussen of bacteriën over kan brengen, hier is nog steeds geen bewijs voor gevonden. Een beet van een bedwants kunnen de volgende klachten veroorzaken: Je krijgt rode plekken die enorm kunnen jeuken en die je continu blijft openkrabben en dit kan dan weer lijden tot enorme huidklachten. De aanwezigheid van deze beestjes kunnen een behoorlijke belasting geven aan het gezin en er zijn mensen die er paniekaanvallen krijgen.

Wat kan je er aan doen

De beste beslissing die je hier in kunt maken is een ongedierte bestrijder een inspectie laten doen om zo te laten bevestigen of je daadwerkelijk met bedwantsen te maken hebt,

Behandelwijze

De plaatsen waar de bedwants vaak zit, zoals plinten in slaapkamers, de ombouw van bedden, randen van matrassen, richels van bedden en achter schilderijen, worden behandeld. Wij verzoeken u dringend niets te verzetten of te verwijderen uit de ruimte voordat de behandeling heeft plaatsgevonden. U dient hierna de behandelde ruimte(s) twee uur goed te luchten, voordat u er weer naar binnenkunt. Dit geldt ook voor huisdieren. Na de behandeling mag u minimaal één week niet stofzuigen of schoonmaken, omdat u anders de nawerking van het bestrijdingsmiddel beperkt.

Na de behandeling moet beddengoed direct worden gewassen of gestoomd. Om het verplaatsen van bedwantsen te voorkomen, mag u behandeld meubilair enzovoort niet ‘verhuizen’ naar ruimten waar geen bestrijdingsmiddel is gebruikt. Na ongeveer vier tot zes weken komen we bij u langs voor controle. Vaak is een tweede behandeling nodig.