N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Duiven

Duiven zijn vogels die vrijwel overal ter wereld voorkomen. Duiven doen het vaak goed op plekken waar mensen leven. Een duif zoekt bijvoorbeeld eten tussen ons afval. Wanneer er zich veel duiven rondom je woning bevinden, kan dit erg vervelend zijn.

Vogelpoep op je woning en bezittingen kan storend zijn, maar ook schadelijk voor de gezondheid. Duiven kunnen
namelijk ziektes bij zich dragen en overbrengen naar de mens. Vandaar dat duiven ook wel ‘vliegende ratten’ genoemd worden. Duiven kunnen ook echt een plaag vormen. Er zijn verschillende duivensoorten. In ons land komen vooral de houtduif en de stadsduif veel voor.

Duiven eten onder meer insecten en zaden. In steden voeden de duiven zich echter ook met menselijk afval. Duiven in de grotere steden zijn vaak zelfs niet bang meer voor de mens en vormen bijvoorbeeld een plaag rondom terrassen.

Duiven bouwen hun nest ook vaak op plekken waar veel mensen voorkomen, omdat ze op deze plekken ook veel voedselbronnen kunnen vinden. Zo kan het zomaar voorkomen dat een duif een nest bouwt op je balkon of in een bedrijfspand.

Duiven kun je het best preventief aanpakken

Je mag een duivennest niet zomaar verwijderen volgens de Nederlandse wetgeving. Daarom is het ook ontzettend belangrijk om de duiven preventief aan te pakken. Zodra de duiven eenmaal een nest hebben gemaakt, moet je wachten tot ze het nest verlaten hebben voordat deze verwijderd mag worden.

Je kunt voorkomen dat duiven zich rondom je woning gaan nestelen door duivenpinnen te plaatsen of door middel van nep-roofvogels. Deze preventieve maatregelen zullen de vogels afschrikken.

Waarom duiven verjagen?

Duivenpoep kan schadelijk zijn voor je gezondheid, maar kan ook schade aanrichten aan je bezittingen. In duivenpoep bevindt zich namelijk salpeterzuur. Dit zuur kan schade aanrichten aan bijvoorbeeld koper. Daarnaast kan het zuur ook een bijtende werking hebben op je autolak.

Wanneer je veel last hebt van duiven, is het dus belangrijk om naar een oplossing te zoeken. De dieren mogen niet bestreden worden, maar verjagen is wel een optie. Onze specialisten helpen je graag om duiven te weren en te verjagen.

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar