bruine rat in Almere

De bruine rat in Almere

Bruine ratten in Almere komen geregeld voor en het is erg vervelend als je hier mee te maken krijgt.  De bruine rat in Almere is namelijk een cultuurvolger en dit betekend dat je ze overal aantreft waar mensen zich vestigen, dus ook in Almere! We kunnen in Almere twee soorten ratten tegen komen. De zwarte rat (erg zeldzaam) en de bruine rat. Beide soorten komen oorspronkelijk uit Azië en hebben zich verspreid over de gehele wereld. In Almere heersen de juiste condities om je als bruine rat thuis te voelen.

Hoe herken je nu een bruine rat in Almere

De bruine rat in in Almere dankt zijn naam aan de kleur van zijn vacht deze is namelijk bruin. De ratten kunnen wel 30 cm lang worden met een lange rosé staart die gemiddeld 22 cm is. Op de buik heeft de Almeerse rat een wat lichtere kleur en de mannetjes worden groter dan de vrouwtjes. Je hebt last van ratten in Almere als je in de tuin, woning of bedrijf ronde keutels aantreft van 1 a 2 centimeter deze zijn namelijk veel groter dan muizenkeutels. Bruine ratten in Almere laten ook een vervelende geur achter als je dit eenmaal geroken hebt herken je het gelijk.

Wat kan je in Almere zelf doen om een plaag te voorkomen

Je kan altijd een ongediertebestrijder in Almere bellen om van je probleem af te komen daarnaast kan je zelf een aantal maatregeling treffen om een plaag in Almere te doen voorkomen.

  1. Laad geen afval rondslingeren en maak regelmatig schoon!
  2. Ruim vogelvoer en konijnenvoer goed op!
  3. Zorg er voor dat je de afvalbakken buiten goed afsluit!
  4. Check 1 keer per jaar je riolering!
  5. Zorg ervoor dat je je woning niet toegankelijk maakt voor ratten en dicht gaten tot 1cm!
  6. Ga geen vogels zitten voeren!