Mieren in Almere

Mieren in Almere behoren tot de een soortenrijke familie ( Formicidea), die tot de orde der vliesvleugelige behoort. Mieren komen in de gehele wereld voor en een aantal tropische soorten heeft zich in onze verwarmde gebouwen gevestigd. Mieren in Almere zijn sociale insecten dat wil zeggen dat ze in staten leven. In een nest treffen van dan ook verschillende vormen aan:

  • Koninginnen
  • Werksters
  • Mannetjes.

Koninginnen leven langer dan mannetjes en de werksters. De werksters zijn ongevleugeld en de mannetjes altijd gevleugeld deze zie dan ook tijdens de bruidsvlucht uitvliegen in de volksmond ook wel vliegende mieren genoemd.

De meest voorkomende mieren in Almere zijn de zwarte wegmier, glanzende houtmier en de faraomier. Om te weten te komen met welke mier je te maken hebt zal je contact op moeten nemen met een ongedierte bestrijder in Almere deze kan dan kijken naar de leefwijze en determinatie opmaken waar je mee te maken hebt.

In Almere zien we dat de wegmier een veel voorkomende soort is die nog al is voor grote overlast kan zorgen. De nesten worden namelijk gemaakt in vochtige aarde onder de tuintegels en dit kan verzakkingen veroorzaken. Een nest in je tuin kan soms wel 10.000 tot 20.000 bewoners hebben.

De wegmieren van Almere voeden zich vooral met kleine insecten ze melken bladluis en zijn vooral gek op zoete stoffen zoals Jam en Limonade het is dan ook van groot belang goed schoon te maken in huis om de Almeerse wegmier niet binnen te krijgen.

Mieren in Almere zijn niet alleen vervelend ze kunnen ook nog is naar binnen komen en over je voedsel lopen dit wilt natuurlijk niemand. Er zijn  genoeg mensen die er geen hinder aan ondervinden en de natuur lekker haar gang laat gaan. Op het moment dat het wel hinderlijk wordt adviseer ik om een ongedierte bestrijder in Almere hiervoor in te schakelen en die kan in een paar behandelingen er voor zorgen dat je er snel vanaf bent.