N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Motten

Mot

Motten zijn een soort vlinders die vooral in de nacht actief zijn. Er zijn verschillende soorten motten. De meest bekende soort is de kleermot,de larven van deze motten zorgen voor gaatjes in je kleding die vaak lange tijd achterin je kast hangt. Er is ook nog de voedselmot die kan zorgen voor infectie van het eten in huis, omdat de larven van een voedselmot door de verpakking van voedingswaren heen kunnen vreten en het voedsel aantasten. Beide motten zijn hardnekkig wanneer je een plaag hebt.

Hoe ziet een mot eruit?

Motten zijn soms lastig te herkennen. Ze houden zich namelijk het liefst schuil en zijn alleen in de nacht actief. De kleermot legt vaak eitjes in kleding en stoffen. Deze zul je dus het vaakst binnen zien vliegen of in je kledingkast zien zitten. De kleermot is vaak lichtbruin van kleur en vrij klein. Sommige motten groeien wel tot een groter formaat, maar de meesten zijn circa 1,5 cm lang. Een mot kan ook zwarte vlekken op de vleugels hebben. De larve van een mot is witachtig met een bruine kop.

Motten richten schade aan

Wanneer een mot eenmaal eitjes heeft gelegd, is het lastig om van de motten af te komen. Heb je last van kleermotten? Maak dan je kledingkast regelmatig schoon en leg nooit ongewassen kleding in de kast. Voedselmotten kunnen veel schade aanrichten in je voorraadkast. De larven kunnen namelijk door karton en ander verpakkingsmateriaal heen eten. Vaak eten ze voedsel zoals bloem en graan. Zie je webben of klonten in bepaalde voedingsmiddelen? Dan duidt dit vaak op mottenlarven.

Professionele bestrijding verzekert je dat de motten weg zijn

Door de grote hoeveelheid textiel in je kledingkast en voedsel in je voorraadkast, kom je lastig van een mottenplaag af. Kleermotten zijn vooral vervelend wanneer de larven een gat in je favoriete trui eten. Voedselmotten kunnen je eten besmetten met bacteriën en het is soms lastig te bepalen waar ze zijn en waar ze eitjes leggen. Om er zeker van te zijn dat je jouw voorraadkast weer kunt gebruiken, neem je contact op met een professionele bestrijder. Met professionele bestrijding ben je vaak snel van de mottenplaag af.

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar