N
24/7 bereikbaar
N
Gratis prijsindicatie
N
Binnen 24 uur geholpen
N
Gecertificeerd personeel
N
100% Bestrijdingsgarantie

Ongedierte

Alles wat je moet weten over ongedierte

Ongedierte komt in verschillende vormen, maar het is nooit prettig. In en rondom huis kun je last hebben van muizen, ratten, wespen, vogels, zilvervisjes, kakkerlakken, houtworm en nog veel meer. Hier lees je alles over ongedierte en wat je eraan kunt doen om het te voorkomen of om er vanaf te komen.

Voorkomen is beter dan genezen

Voordat we je alles uitleggen over ongediertebestrijding, besteden we aandacht aan het voorkomen van ongedierte. Voorkomen is immers beter dan genezen en wanneer je geen last van ongedierte krijgt, zal er ook geen vervolgschade optreden of andere vervelende neveneffecten zoals nare geurtjes en overlast.

Je kunt zelf veel doen om ongedierte te voorkomen. Het belangrijkste is om je woning en de ruimte daar omheen netjes en schoon te houden. Zo voorkom je dat er donkere hoekjes zijn waar ongedierte zich gemakkelijk schuil kan houden.

Wat kun je nog meer doen?

Er zijn nog een aantal maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat ongedierte geen kans krijgt. Zo is het belangrijk om je vuilnis veilig weg te zetten, het liefst in afgesloten bakken.

De geur van vuilnis trekt namelijk ongedierte aan en een vuilniszak is zo open gescheurd. Bewaar ook voedsel in afgesloten bakjes, zodat ongedierte zoals muizen niet op de geur af kunnen komen om eraan te snoepen. Want als ze eenmaal iets gevonden hebben, zullen ze gemakkelijker terugkomen voor meer.

Verder kun je horren plaatsen en naden en kieren in je woning goed afdichten. Ten slotte is het belangrijk je woning goed te ventileren. Ongedierte houdt van warme, vochtige ruimtes. Door goed te ventileren kun je dit voorkomen.

Wie is er verantwoordelijk voor ongediertebestrijding?

Ongedierte wil je graag zo snel mogelijk weg hebben. In en om je eigen woning zullen je hier zelf voor moeten zorgen en zijn de kosten dus ook voor jouw rekening. Maar hoe zit het met openbare ruimtes of wanneer je een woning huurt?

Als ongedierte voorkomt op openbare plekken is de gemeentelijk verantwoordelijk voor de bestrijding hiervan. De gemeente komt echter niet dagelijks op al deze plekken, dus wellicht weten ze nog niet van het probleem af. Je kunt hier dan een melding van maken, zodat de gemeente het probleem op kan lossen.

Ongedierte in een huurwoning

In een huurwoning ligt het iets lastiger. Jij bent als huurder verantwoordelijk voor dagelijks onderhoud, maar de verhuurder moet ervoor zorgen dat de woning goed onderhouden wordt en dat er geen achterstallig onderhoud ontstaat.

Komt ongedierte doordat je zelf slordig omgaat met je vuilnis of doordat je de boel niet netjes houdt? Dan zul je zelf moeten zorgen voor een oplossing en komen de kosten voor jouw rekening. Maar als het ongedierte er is omdat de woning slecht onderhouden is, dan zal de verhuurder het probleem moeten oplossen.

Zelf ongedierte bestrijden

Het is niet altijd eenvoudig en soms zelfs gevaarlijk om zelf aan ongediertebestrijding te beginnen. Daarom kun je het beste een specialist inschakelen.

Wil je toch zelf aan de slag? Dan zijn er verschillende manieren om zelf ongedierte te bestrijden. Er zijn verschillende soorten bestrijdingsmiddelen te koop, afhankelijk van het soort ongedierte. Zo zijn er sprays, poeders en korrels te koop die ongedierte vergiftigen. Maar er zijn ook lokdozen en vallen verkrijgbaar waarmee je ongedierte kunt vangen. Je kunt je voorstellen dat de ene manier wat dier- en milieuvriendelijker is dan de andere.

Ongedierte laten bestrijden

Als je een professional inschakelt om ongedierte te laten bestrijden zal deze met verschillende zaken rekening houden. Om welk soort ongedierte gaat het en hoe groot is de plaag? Een enkele muis is een ander verhaal dan een heel wespennest en de bestrijding moet daar uiteraard op worden aangepast.

Voor elke soort ongedierte is er een andere bestrijdingsmethode en een specialist weet exact welke methode in welke situatie het beste is. Soms is het nodig om een behandeling te herhalen, om er zeker van te zijn dat al het ongedierte verdwenen is en wegblijft.

Wat kost ongediertebestrijding?

Omdat er zoveel verschillende soorten ongedierte zijn en evenzoveel verschillende methodes om deze te bestrijden, is het lastig een bedrag te noemen voor de kosten. Het bestrijden van grotere plagen kost veel meer tijd dan een enkel dier. Ook het herhalen van behandelingen zal meer geld kosten.

Bovendien worden voor verschillende soorten ongedierte verschillende producten gebruikt. Het ene product kan een stuk kostbaarder zijn dan het andere. Ten slotte is ook de locatie van belang.

Zit het ongedierte op een goed toegankelijke plek, dan zal het relatief eenvoudig zijn om deze te verwijderen. Maar als het moeilijk is dichtbij te komen zal dit meer tijd kosten.

Het kan zelfs zo zijn dat er schade aangericht moet worden aan de woning om het ongedierte goed te kunnen bestrijden. Ook dit kan extra kosten met zich meebrengen. Het is dan ook altijd beter om ongedierte te voorkomen.

Snel van je ongedierte af? Neem nu contact op

Neem contact op en ontvang direct een prijsindicatie. Wij geven 100% garantie op onze technieken en bestrijden door heel Nederland. Altijd snel op locatie.

Bel 085 – 048 37 16

  Direct bereikbaar