5 manieren om muizen deze winter buiten de deuren te houden

 

Heb jij muizen in huis? Vind je overal muizenkeutels en zijn je kabels afgeknaagd? Dat wil natuurlijk niemand

Doordat we in Nederland steeds zachtere winters hebben, blijven de muizen leven. De muis zoekt een warm plekje om te overwinteren. Wat is een beter plekje dan jouw huis? Helaas kunnen muizen veel overlast bezorgen in jouw huis. Muizen kunnen nare ziektes overbrengen en je huis vervuilen met hun uitwerpselen.

Hoe herken je nou een muizenplaag? Het eerste wat jou waarschijnlijk opvalt zijn de muizenkeutels en afgeknaagde kabels. Als je dit ziet ga je verder op onderzoek uit. Wat voor muis is het? De meest voorkomende muis die zich laat zien in huishoudens is de huismuis. De huismuis is te herkennen aan een lange staart, deze staart is ongeveer even lang als zijn gehele lichaam. De huismuis is erg slank en heeft duidelijke lichaamslijnen en grote zichtbare poten.

Hoe komen de muizen jouw huis binnen? Doordat de meeste muizen erg slank zijn, en vrij lenig kunnen ze makkelijk je huis binnenkomen. De muizen kunnen namelijk 30 cm ver springen en wel 46 cm hoog! De meeste muizen passen al door een opening van 0,6 centimeter. Ze kunnen dus makkelijk langs openingen in de buurt van elektriciteitsdraden, pijpen, leidingen, baksteen, hout en nog vele andere plekken. Hoe kun je deze muizen het best bestrijden?

  1. Maak brede spleten en kieren dicht, dan komen muizen moeilijker binnen.

Als er muizen in je huis zijn, is er een grote kans dat er een aantal openingen zijn waardoor de muizen naar binnen kunnen glippen. Als je de opening hebt gevonden, kun je hem dichtmaken door middel van een muisstop of staalsponzen. Deze zijn speciaal ontworpen om de muizen uit jouw huis te houden! Veel mensen denken dat pur ook werkt, helaas knagen de muizen hier zomaar doorheen.

  1. Zorg dat je voedsel goed afgesloten is en er een goedehygiëne is in huis.

Als je voedsel goed afgesloten is, door middel van plastic bussen of dozen of ander materiaal. Kunnen de muizen er niet meer bijkomen en blijft je eten beschermt tegen de muizen. Mocht je thuis regelmatig de vuile vaat laten staan, of de prullenbakken niet helemaal goed hebben afgesloten, dan is het verstandig om hier iets aan te doen. Muizen komen hier namelijk op af, juist omdat er iets voor ze te halen valt. Met een goede hygiëne in huis, is er minder kans op muizen.

  1. Als er muizen in je huis komenis er een kans dat katten deze overlast tegen kunnen gaan.

Katten zijn namelijk de vijand van de muizen. Als de kat begint te jagen, is er een grote kans dat de rest van de muizen spoedig het huis verlaten.

Er zijn verschillende soorten muizenvallen om af te komen van muizen. Zo kun je kiezen voor een klem of levende vallen. Sommige mensen denken dat kleefplaten ook goed werken, kleefplaten zijn verboden en erg dieronvriendelijk. Het beestje zit vast aan de plaat en heeft een lange lijdensweg voordat hij overlijdt.

  1. Een professioneel inhuren.

De professionals van Anti Pest Control werken via de IPM (Integrated Pest management) methode. De professionals komen bij je thuis om een inspectie uit te voeren, ze verzamelen alle gegevens die nodig zijn om de plaagdier risicogebieden, de kwaliteit van de huishouding, hygiëne en wering in kaart te brengen. Als dit gebeurd is gaan de professionals vaststellen welk ongedierte er zich in jouw huis bevindt en hoe dit ongedierte zich gedraagt en leeft. Als de professionals dit in kaart hebben gebracht, gaan ze de wering aanbrengen zodat het ongedierte niet meer binnen kan komen. Samen met de klant wordt er gekeken naar de bereikte resultaten, als de muizen weg zijn is het doel behaald. Mochten de muizen nog niet weg zijn, dan gaat de professional aan de slag met muizengif als laatste redmiddel. Hierna ben je 100% zeker muizenvrij