Wespen in Almere

Wespen in Almere

Wat voor een wespen zijn er

Er zijn maar liefst 50.000 soorten wespen de bekendste die we in Almere kunnen tegenkomen zijn de hoornaar, Duitse, galwesp, sluipwesp, plooiwesp, goudwesp, rupsendoder, houtwesp, bladwesp en de normale wesp. De hoornaar is hiervan de zeldzaamste en de grootse.

Hoe leven wespen in Almere

Wespen leven in een nest,  De koninginnen vliegen aan het einde van het seizoen uit en gaan dan in winterslaap er wordt een beschutte plek gezocht en bijten zich hier dan in vast. In het voorjaar komen ze uit hun winterslaap en beginnen met het bouwen van het nest en leggen dan hun eitjes in de zeshoekige kamertjes deze larven worden dan gevoed met insecten zo ontstaan er langzamerhand een steeds groter nest. Op het hoogtepunt van het nest kan dit bestaan uit wel 5000 wespen.

Hoe ga je om met wespen in Almere

Wespen laten mensen het liefst met rust en zijn erg druk met het bouwen van het nest in de nazomer veranderd dit omdat de koninginnen zijn uitgevlogen zal het nest langzamerhand sterven de overgebleven wespen gaan dan op zoek naar voedsel en it vinden ze dan in vorm van zoete etenswaren en krijgen wij als Almeerders hier mee te maken. Om Wespen bij je vandaan te houden zijn er paar simpele dingen die je zelf kan doen door bijvoorbeeld een wespen vanger te maken op internet zijn er vallen te vinden en de een werkt beter dan de ander. Ik zou zeggen probeer er een paar uit en ga door met de val die het beste werkt. Op het moment dat je een nest in de tuin hebt adviseer ik om dit door een professional te laten verwijderen. In Almere zijn er meerdere bedrijven die dit verzorgen.

Tips

Sla nooit een wesp want ze prikken gelijk

 Zorg dat ze niet tussen je kleding komen

 Maak een Wespen vanger